Baia Mare : „Respect în trafic 2018”

Marşul moto „Respect în trafic 2018”, care a debutat în municipiul Baia Mare, a constituit încă o oportunitate pentru poliţişti de a se întâlni cu pasionaţii de motoare.

Peste 100 de motociclişti din România şi Ungaria cărora, pe traseul pe care urmează să îl parcurgă, de 700 km, li se vor alătura şi alţi colegi, au pornit cu gândul de a promova respectul reciproc în cazul tuturor celor care ce află în trafic, fie că este vorba de motociclişti sau de şoferi, biciclişti, pietoni, etc. Iar respectul se referă atât la luarea în considerare a regulilor de circulaţie prevăzute de legislaţia în vigoare, cât şi la respectarea unor norme de conduită nescrise, precum răbdarea, politeţea, toleranţa şi dorinţa ca fiecare să ajungă în siguranţă la destinaţia dorită.

Cu vârste cuprinse între 22 şi 50 ani, bărbaţi sau femei, membri a nouă cluburi, cu toţii au fost aduşi  în acelaşi loc de o pasiune comună : motociclismul. În spatele echipamentului pe care îl poartă şi în ciuda puterii pe care o emană şi a sentimentului profund de libertate pe care îl simt odată ce urcă pe motoare, se află persoane sensibile, atente la binele celuilalt, oameni minunaţi, care la destinaţie sunt aşteptaţi de familie, prieteni sau cineva drag. Felul în care au cooperat pentru iniţierea acestei campanii reflectă faptul că sunt asemenea unei familii, care doreşte să se facă văzută şi auzită, pentru ca la finalul sezonului moto bilanţul călătoriilor să fie unul fericit, fără victime ale accidentelor rutiere.

Poliţiştii i-au felicitat pentru iniţiativa lor, i-au încurajat în demersul de a promova respectul, atât pe acest traseu cât şi în alte călătorii pe care le vor face, şi pe lângă pliantele cu sfaturi pe care le-au oferit, le-au urat călătorie plăcută, drum bun şi nu în ultimul rând „asfalt uscat”!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.