Baia Mare: Administraţia locală a municipiului a demarat acţiunea de toaletare a copacilor

copaciZeci de muncitori pot fi văzuţi zilele acestea pe străzile din municipiul Baia Mare, unde a început acţiunea de toaletare a copacilor. Este cea mai bună perioadă pentru demararea acestei acţiuni, spun specialiştii, deoarece natura este în repaus vegetativ. Acţiunea este supravegheată de doi specialişti în silvicultură, horticultură şi peisagistică, care se asigură că muncitorii desfăşoară cu exactitate intervenţiile care se impun.În luna ianuarie şi la început de februarie intervenţiile se desfăşoară pe străzile Luminişului, Electrolizei, 9 Mai, Progresului, Şcolii, Victoriei, Independenţei şi Iuliu Maniu. Tot în această perioadă se toaletează merişorii şi copacii care se află pe aliniamentele stradale, intervenţia fiind cu atât mai necesară cu cât crengile uscate se intersectează cu cablurile electrice şi firele de telefonie şi cablurile optice, care nu suportă greutatea lor.
Cetăţenii pot solicita autorităţii locale intervenţia pentru toaletarea copacilor din curţile de bloc.

Această acţiune nu se desfăşoară doar pe domeniul public, cetăţenii având posibilitatea să solicite autorităţii locale intervenţia în zone cum sunt curţile blocurilor, unde muncitorii vor interveni ulterior la curăţarea crengilor uscate, la toaletarea arborilor existenţi.

Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare
„Am demarat, conform cu regulile de întreţinere a spaţiilor verzi, respectiv a arborilor, acţiunea de toaletare a copacilor de pe raza municipiului Baia Mare. Aproximativ două luni durează această acţiune. Responsabililor care se ocupă de acest demers le-am cerut să nu generăm toaletări grosiere, doar estetice, astfel încât arborii să nu aibă de suferit din nici un punct de vedere, iar estetica să fie una plăcută. Fiecare copac de pe raza municipiului Baia Mare are un rol estetic, dar mai ales un rol ecologic, astfel că e important ca fiecare arbore să se regenereze. Din acest motiv, într-un mod corect din punct de vedere tehnic, cu supravegherea specialiştilor din domeniu, trebuie să executăm acest tip de lucrări”.

1 COMENTARIU

  1. VA ROG SA INTERVENITI CU CURATIRE COPACILOR SI PE STRADA CUZA VODA BI5 SC A ,AVEM O SALCIE CU MULTE CRENGI RUPTE DE LA ZAPADA SI ORCAND POT SA CADA PE MASINI SAU CHIAR PE OAMENI ,DE ASEMENEA AVEM IN FATA 2 TEI FOARTE MARI ,CRENGILE AJUN PANA LA ET 3 ,AR FI NEVOIE DE CURATARE .

    MULTUMESC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.