Băimărean reținut pentru nerespectarea ordinului de protecție, violență în familie și amenințare

Conform Legii 217 din 2003 Republicată, art. 3, „violența domestică înseamnă orice inacțiune sau acțiune intenționată de violență fizică, sexuală, psihologică, economică, socială sau spirituală sau cibernetică care se produce în mediul familial sau domestic ori între soți sau foști soți, precum și între actuali sau foști parteneri, indiferent dacă agresorul locuiește sau a locuit împreună cu victima”.

Polițiștii Municipiului Baia Mare au intervenit la data de 27 octombrie a.c., la o sesizare semnalată prin apel 112 de către o femeie de 60 de ani din municipiu.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, fiind identificată apelanta, care a relatat faptul că, fiul acesteia în vârstă de 26 de ani din Băița, ar fi amenințat-o.

Din verificările efectuate, a reieșit faptul că, împotriva tânărului este emis de către instanța de judecată un ordin de protecție, pe o perioadă de șase luni. Acesta nu a fost identificat în momentul respectiv la fața locului.

În urma activităților de cercetare penală desfășurate de polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Baia Mare, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore a tânărului de 26 de ani, fiind cercetat pentru comiterea infracțiunilor de nerespectarea ordinului de protecție, violență în familie și amenințare.

 

Polițiștii încurajează victimele violenței domestice să sesizeze poliția ori de câte ori se simt în pericol, fie prin Serviciul Unic pentru Apeluri de Urgență 112, fie prin plângere scrisă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.