Baimarenii canta CU, PENTRU si DIN dragoste!

rolling_papers 5Fugind cu treaba pe stradutele din frumosul nostru oras, Baia Mare, m-am intalnit cu doi prieteni deosebiti si pasiunea lor.  Muzica, o seara cu prietenii, o petrecere, un concert sau un artist, este pasiunea lor, a mea si cu siguranta a tuturor.

In opinia lui Platon, muzica este o lege morala. Ea da suflet universului, aripi gandirii, avant inchipuirii, farmec tineretii, viata si veselie tuturor lucrurilor. Ea este esenta ordinii, inaltand sufletul catre tot ce este bun, drept si frumos.

Sunt de accord si personal, consider ca muzica face parte din fiinta noastra fiind o necessitate a spitritului de a se simti bine.

Insa, prietenii mei, baimareni, Ionut Roatis si Treitl Hammond, au avut un raspuns mult mai profund si interesant.

Impreuna formeaza trupa Rolling Papers, care a fost infiintata in anul 2013. Acesti doi tineri, si-au propus abordarea unui stil synth-pop, si canta despre “Pofta de viata”, “Simply life”si “Heart so cold”. Mi-au descris muzica ca fiind singurul lucru prin care isi pot descrie incredere, tristetea sau clipele vesele. Este singurul lucru care ma face sa plang ori sa rad, singurul lucru care ma panseaza sau imi da putere, ma face sa vibrez sau sa vad lumea cu alti ochi”, a punctat Ionut.

Apoi, am aflat ca pasiunile sunt tocmai gura de aer proaspat din rutina fiecarei zile. Datorita lor, omul isi recapta entuziasmul si bucuria de a descoperi ceva nou intr-un domeniu pentru care se dedica. “Daca s-ar intampla ceva si n-as mai putea sa compun muzica, m-ar ucide. Nu e doar un hobby. E lucrul pentru care ma trezesc dimineata, mi-a marturisit Treil Hamoond, producatorul muzical care a colaborat si cu alti protagonisti ai industriei musicale precum DJ Sava, Jessica D, Yolo, Raluka si bine cunoscuta trupa Akcent.

Au descoperit din copilarie ca muzica se regasea printre miile de emotii ce faceau parte din ei si prin ea au invatat ca fiecare dintre noi poate invinge orice lucru ii sta in cale fara sa dam inapoi, urmandu-ne visurile in continuare. S-au nascut cu muzica in suflet, iar pe parcursul anilor de munca si productie muzicala au inteles ca sunetele si acordurile fine sunt cel mai bun prieten, un prieten de nelipsit.

In prezent, tinerii lucreaza la piese noi, in care isi vor evidentia stilul inconfundabil colorat , vessel dar si putin nonconformist iar deocamdata toata lumea se poate bucura de noul lor single “Song for joy” pentru care roadele muncii nu au intarziat sa apara fiind difuzat pe  radiou-urilor noastre locale, dar si pe plan national si on- line.

Intradevar, am ajuns la concluzia ca muzica este un raspuns caruia nu i s-a pus inca nicio intrebare, iar intalnirea noastra de azi nu a fost intamplatoare. Am invatat ca muzica ofera un suflet universului, aripi mintii, zbor imaginatiei si viata oricui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.