Banca Comercială a Etiopiei luptă să recupereze pierderile după o eroare la bancomate

Banca Comercială a Etiopiei, una dintre cele mai mari bănci din lume, se confruntă cu eforturi considerabile pentru a recupera sume substanțiale pierdute în urma unei erori care a permis clienților să retragă mai mulți bani decât aveau în conturile lor.

Potrivit informațiilor, eroarea a determinat pierderea a peste 2,4 miliarde de birr etiopieni, echivalentul a aproximativ 32 de milioane de lire sterline. Această problemă a afectat un număr semnificativ de tranzacții, aproximativ jumătate de milion, conform declarațiilor CEO-ului băncii, Abe Sano.

Eforturile de recuperare a banilor pierduți au implicat și colaborarea cu autoritățile locale, inclusiv poliția, pentru a identifica și acționa împotriva celor care au beneficiat de această eroare. Potrivit rapoartelor, vestea despre această eroare s-a răspândit rapid pe rețelele de socializare, iar unii clienți, în special studenți, au profitat de situație pentru a retrage sume semnificative de bani.

Incidentul a generat cozi lungi la bancomatele din întreaga țară, iar reacția promptă a băncii este crucială în gestionarea consecințelor acestui incident.

Fondată în 1963, Banca Comercială a Etiopiei deservește aproximativ 40 de milioane de clienți și este un actor major în peisajul financiar al țării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.