BANI FALŞI în România! Atenție ce bancnote de 50 de EURO primiţi rest la schimbul valutar! CUM LE RECUNOAŞTEŢI

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Timișoara au efectuat 3 percheziții, pe raza județului Timiș, pentru destructurarea unei grupări infracționale specializate în punerea în circulație de valori falsificate străine și înșelăciune. 

În această dimineață, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara – Serviciul de Combatere a Finanțării Terorismului și Spălării Banilor Timișoara, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Timișoara, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, au efectuat 3 percheziții domiciliare, pe raza județului Timiș.

Perchezițiile au fost efectuate în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări față de 5 persoane, cu vârste cuprinse între 20 și 53 de ani, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, punerea în circulație de valori falsificare străine și înșelăciune.

În fapt, din ianuarie 2018 și până în prezent, un tânăr de 20 de ani, ar fi racolat persoane apropiate și de încredere, apelând în special la membrii familiei, pentru plasarea de bancnote contrafăcute din cupiura de 50 de euro, având aceeași serie.

Banii erau puși în circulație la mici comercianți de cartier sau la persoane despre care aveau cunoștință că au mai cumpărat valută în trecut, metoda folosită fiind cea a schimbului valutar, motivând că nu dețin bancnote în monedă națională necesară plății unor facturi sau cheltuieli curente. Bancnotele contrafăcute erau încasate ușor de persoane nefamiliarizate cu acest tip de valută.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat în vederea continuării cercetărilor 3.500 de euro în bancnote contrafăcute.

Poliţiştii au pus în aplicare 5 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Timişoara, pentru audieri.

Perchezițiile au fost efectuate cu sprijinul Postului de Poliție Nădrag și a Grupării Mobile de Jandarmi „Glad Voievod” Timișoara.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.