Băsescu, atac fără precedent la Iohannis: Validarea lui Teodorovici la Finanţe vă trimite în braţele turnătorului Felix!

basescuTraian Băsescu l-a criticat pe preşedintele Klaus Iohannis pentru că a acceptat numirea lui Eugen Orlando Teodorovici ca ministru de Finanţe. Obiecţia fostului preşedinte al României este legată de faptul că Teodorovici a fost unul dintre senatorii care a votat împotriva cererii de reţinere şi arestare a lui Dan Şova.

Domnule preşedinte Iohannis, înţeleg că v-aţi înţeles cu V.V.Ponta pentru desemnarea lui Eugen Teodorovici la Finanţe. Şi eu am făcut erori. Poate nu aţi ştiut că s-a opus reţinerii şi arestării lui Dan Şova pentru falsificarea probelor„, scrie Traian Băsescu pe facebook.

Fostul preşedinte îi cere acum să nu accepte instalarea oficială a lui Teodorovici după ce au apărut imaginile care arată că acesta a votat contra cererii de arestare a lui Şova. „Astăzi, când ştiţi acest lucru din imaginile de la Gîndul, a-l valida pe Teodorovici care a votat pentru ascunderea adevărului, este un semnal care vă trimite înapoi la Grivco şi în braţele turnătorului Felix. Vă rog, rămîneţi pentru români cel din 16 noiembrie 2014. Toţi avem nevoie de speranţă, inclusiv un fost preşedinte„, a spus Traian Băsescu.

Ministrul Fondurilor Europene Eugen Teodorovici, a fost propus vineri pentru funcţia de ministru al Finanţelor. În acest sens, PMP anunţă că Teodorovici ar trebui să-şi dea demisia pentru că a votat împotriva cererii de arestare a senatorului Dan Şova.

„Partidul nostru a luat act de poziția domnului ministru Teodorovici care, în calitate de senator în Parlamentul României, a votat la vedere împotriva reținerii și arestării senatorului PSD, Dan Coman Șova. Această atitudine sfidătoare din partea unui membru al Guvernului României, condus de către prim-ministrul Victor Viorel Ponta, îl obliga pe ministrul Teodorovici să-și prezinte demisia din înalta demnitate publică.

În condițiile în care România este supusă unui profund proces de monitorizare de către Comisia Europeană, în ceea ce privește reforma în justiție, este absolut revoltător ca ministrul care gestionează în cadrul executivului relația cu Comisia Europeana să acționeze împotriva intereselor României, votând împotriva solicitării Direcției Naționale Anticorupție. Ministrul Eugen Orlando Teodorovici, propus pentru funcția de ministru al Finanțelor, nu mai poate deține nicio funcție publică în cadrul Guvernului României, atât timp cât prin atitudinea sa a demonstrat clar că este străin de valorile care stau la baza Uniunii Europene, precum respectul față de statul de drept şi independența justiției”, se precizează într-un comunicat al PMP.

Eugen Teodorovici se află printre cei 67 de senatori care au decis că Dan Şova nu poate fi arestat. Potrivit anunţului oficial făcut în plen în urma numărătorii voturilor, ca urmare a faptului că nu a fost întrunit votul majorităţii senatorilor, Senatul nu încuviinţează arestarea preventivă a lui Dan Şova.  Numărul total al senatorilor este de 168, majoritatea fiind, astfel, de 85 de parlamentari.

Dan Şova s-a apărat în faţa acuzaţiilor DNA, spunând că unul din contractele de asistenţă juridică ale firmei în care era asociat a vizat recuperarea unei creanţe de 48 de milioane de lei a Complextului Turceni de la Electrica, care era reprezentată de societatea de avocatură a Alinei Gorghiu. Nu numai că nicio probă de la dosar nu indică acest lucru, dar toate probele de la dosar indică contrariul acestui lucru. (…) Sunt acuzat pentru o activitate de avocat avută înainte să intru în Senat„, a afirmat Șova.
sursa:rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.