Băuturile alcoolice se scumpesc semnificativ! Vezi cu cât va crește prețul la raft

Băuturile alcoolice se scumpesc semnificativ! Vezi cu cât va crește prețul la raft

Prețul la raft al băuturilor spirtoase va crește în acest an, ca urmare a majorării cu 6% a nivelului accizei la alcool și la băuturile alcoolice de la începutul acestui an, iar asta va duce și la creșterea consumului de alcool de contrabandă.

Astfel, acciza aplicabilă alcoolului etilic este 4 lei/hl de alcool pur, majorată de la 3,9 lei/hl de alcool pur.Și costul materiilor prime și al materialelor s-a mărit cu valori cuprinse între 30% și 80%, iar nivelul accizei a fost deja majorat de două ori doar în anul 2022, la începutul acestui an și la 1 august, ceea ce a pus o presiune uriașă pe costurile de producție.O nouă creștere de 6% a nivelului accizei va determina și creșterea prețului la raft al băuturilor spirtoase cu concentrație alcoolică de 40% grade cu minimum 2 lei/litru.

Şi producătorii de vin spun că deja au mărit prețurile din cauza costurilor foarte mari de producție, costuri care cresc încontinuu. Așadar, vinul deja s-a scumpit de la începutul anului cu 20-30%, valori care se vor regăsi și în creșterile de preț la bere.sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.