Băuturile care te slăbesc dacă le bei înainte de culcare. Sunt recomandate de medic

Sunt multe lucruri care pot fi făcute înainte de a te pregăti de somn, în beneficiul sănătății. Pentru cei care au probleme cu kilogramele în plus, Dr. Oana Cuzino recomandă băuturile care te slăbesc dacă le bei înainte de culcare.

Care sunt băuturile care, băute înainte de culcare te slăbesc

De multe ori lipsa somnului sau a odihnei sunt cauzate de consumul de cofeină sau zahăr înainte de culcare. Acestea nu sunt singurele lucruri care afectează somnul, kilogramele în plus reprezentând încă un factor care îți întârzie somnul. Dr. Oana Cuzino explică pe doc.ro care sunt băuturile care, băute înainte se culcare, te pot slăbi.

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

Primul în listă este laptele. Indiferent dacă este băut rece sau cald, este foarte cunsocut faptul că laptele ajută la a avea un somn mai bun. Datorită faptului că este o băutură cu foarte mult calciu dar și triptofan, acesta este transformat de către organism în serotonină, hormon cu efect antistres. Pe baza somnului odihnitor, a doua zi, pofta de dulce este cu mult diminuată.

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Tot din categoria lactatelor face parte și chefirul. Pe lângă efectele benefice pe care le are asupra digestiei, acesta ajută mult la a câștiga odihna din timpul nopții de care organismul are atâta nevoie. Acesta va ajuta și a doua zi la sesiunea de mișcare, care este recomandată atunci când te lupți cu kilogramele în plus.

Apa este aliatul sănătății la îndemâna oricui

Printre lichidele recomandate se încadrează și sucul de struguri. Categoric, nu vorbim despre vin și nici despre sucul de struguri din comerț. Insulina secretată în timpul somnului reglează ritmul cardiac, iar antioxidantul care se regăsește în struguri, resveratrol, ajută la arderea caloriilor chiar și atunci când dorm. Deși multe persoane au tendința de a consuma vin înainte de somn, alcoolul alungă somnul și pe deasupra, nu e recomandat dacă vrei să slăbești.

La îndemâna oricui este apa. Un pahar de apă face minuni înainte de somn, fiind recomandat și dimineața când te trezești. Apa te ajută să rămâi hidratat în timpul somnului și previne și apariția cârceilor. Deși te poate trezi din somn pentru a străbate drumul până la toaletă, este benefic pentru că elimini toxinele din organism. Apa previne și infarctul miocardic sau atacul cerebral.

Ceaiul de mușețel de regăsește la rândul lui printre aceste băuturi. Având proprietăți calmante, ajută organismul să se odihnească mai bine. Glicina care se regăsește în mușețel are efect sedativ, pe lângă faptul că ține glucoza sub control și greutatea corpului. Lichidul cald va scădea temperatura corpului, care ulterior va induce senzația de somn.

SURSA

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.