Bebeluș născut cu 3 organe genitale. Primul caz din lume cu această afecțiune

Un bebeluș s-a născut cu 3 organe genitale; este primul caz raportat vreodată de tripalie umană, o afecțiune care se dezvoltă în timpul dezvoltării embrionare.

Micuțul, originar din Irak, a fost supus unei intervenții chirurgicale pentru a i se îndepărta 2 dintre cele 3 organe genitale, care erau proiecții mici la baza penisului și scrotului. Al treilea organ genital se află la locul obișnuit. Potrivit unui studiu publicat în International Journal of Surgery Case în noiembrie, copilul se recuperează bine, după vizita la medic, la un an după operație.

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Oferte de nerefuzat 2021

Organele genitale suplimentare sunt o afecțiune congenitală rară, care apare o dată la 5 până la 6 milioane de nașteri, potrivit cercetătorilor. Nivelul de dezvoltare a acestor organe genitale suplimentare diferă de la om la om. În cazul bebelușului din Irak, cele două penisuri suplimentare conțineau țesut erectic, dar nu aveau uretră. Acest lucru a simplificat îndepărtarea chirurgicală a organelor suplimentare.

Medicii care au tratat bebelușul nu au găsit nimic in istoricul familial sau medical al copilului, cum ar fi expunerea la medicamente sau substanțe chimice în timpul sarcinii, care să explice anomalia congenitală. Copilul este sănătos, cu excepția acumulării de lichid în scrot, care este o afecțiune obișnuită și ușor de tratat în copilărie.

SURSA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.