Beneficiile tehnologiei Blockchain

În ultimii ani am auzit tot mai mult de noua tehnologie Blockchain și de cele mai multe ori a fost asociată cu piața de criptomonede. Popularitatea tehnologiei Blockchain a crescut grație monedei digitale Bitcoin pentru că, este adevărat, această tehnologie stă la baza noilor monede virtuale.

Dar Blockchain este o tehnologie ce poate fi folosită în multe alte industrii, cum ar fi în gambling, cazinouri online, comerț electronic, în sectorul energetic, medicină, în sistemul electoral și toate acestea independent de piața crypto. Cu toate că criptomonedele au fost primele care au folosit Blockchain, tehnologia revoluționează astăzi majoritatea industriilor. Majoritatea cazinourilor au adoptat deja tehnologia Blockchain în multe segmente, inclusiv la nivel de securite, plăți, sisteme de bonusuri și multe altele. Pentru a vedea cum puteți utiliza blockchain în scopuri de divertisment, citiți acest articol.

Ce este tehnologia Blockchain

Blockchain a fost creația unui grup sau a unei persoane care a lucrat sub numele „Satoshi Nakamoto”. Inițial, tehnologia Blockchain a fost creată pentru Bitcoin – cea mai populară monedă digitală – dar comunitatea tehnologică a găsit alte utilizări potențiale pentru aceasta.

Este incontestabil o tehnologie ingenioasă care permite ca informațiile digitale să fie distribuite fără a fi copiate în acest proces. Este coloana vertebrală a noii ere a internetului în care securitatea datelor este o preocupare primordială. Nu este exclus ca Blockchain să fie integrată în Web 3.0.

Cum funcționează tehnologia Blockchain

Blockchain este un lanț format din blocuri de informații digitale, iar toate tranzacțiile sunt înlănțuite. Structura deține înregistrări tranzacționale, asigurând în același timp transparența și securitatea. În plus, tehnologia blockchain este descentralizată – nu este deținută sau controlată de o corporație, guvern sau bancă. Odată ce informațiile sunt stocate pe un blockchain, acestea nu mai pot fi modificate.

Beneficiile tehnologiei Blockchain

Blockchain este o tehnologie care schimbă jocul pentru oricine alege să o folosească și să o stăpânească. Să discutăm despre beneficiile blockchain-ului:

Transparență – Blockchain face ca tranzacțiile să fie transparente. Deoarece este un tip de registru distribuit, toate nodurile din rețea partajează o copie a documentației. Datele dintr-un registru blockchain sunt ușor accesibile. Dacă istoricul tranzacțiilor se modifică, toată lumea din rețea poate vedea modificarea și înregistrarea actualizată. Prin urmare, toate informațiile sunt disponibile pentru toată lumea.

Securitate – Blockchain poate revoluționa securitatea digitală. Documentația partajată a tranzacțiilor poate fi actualizată și/sau modificată numai cu consens pe o rețea blockchain. Numai dacă toată lumea sau majoritatea nodurilor sunt de acord să actualizeze o înregistrare, informațiile sunt editate.

Mai mult, atunci când o tranzacție este aprobată, aceasta este criptată și conectată cu tranzacția anterioară. Prin urmare, nicio persoană nu are potențialul de a modifica o înregistrare. Blockchain este o rețea descentralizată și, prin urmare, nimeni nu poate actualiza înregistrările prin voința sa. Orice industrie care are o nevoie critică de a proteja datele sensibile, cum ar fi guvernele, sistemul medical, serviciile financiare etc., poate folosi blockchain pentru a impune securitatea strictă.

Eficiență – Cu procesele tradiționale de documente, finalizarea unei tranzacții este epuizantă, deoarece necesită mediere terță parte și este predispusă la erori umane. Blockchain poate eficientiza și disciplina aceste metode vechi și poate elimina riscul greșelilor intermediare, făcând tranzacțiile mai eficiente și mai rapide.

Deoarece există un singur registru, părțile nu trebuie să mențină mai multe documente, fapt care duce la mult mai puțină dezordine. Și, atunci când toată lumea are acces la aceleași informații, stabilirea încrederii este mai ușor. Fără a fi nevoie de intermediari, decontările pot fi, de asemenea, făcute fără probleme și fără efort.

Trasabilitate – În lanțurile de aprovizionare complexe, este greu să urmăriți produsele pe tot lanțul logistic. Dar cu blockchain, schimburile de bunuri sunt înregistrate, astfel încât obțineți o pistă de audit pentru a afla de unde provine un anumit activ. De asemenea, cunoașteți fiecare oprire a produsului pe parcursul călătoriei sale, iar acest nivel de trasabilitate a produselor poate ajuta la verificarea autenticității și la prevenirea fraudelor.

Auditabilitate – Un alt aspect al punctului menționat mai sus este auditabilitatea. Deoarece fiecare tranzacție este înregistrată pe toată durata de viață în blockchain, există deja o pistă de audit pentru ca voi să vedeți și să verificați autenticitatea activului.

Reducerea costurilor – Deoarece blockchain elimină nevoia de terți și intermediari, vor fi reduse costurile intermediare. Având în vedere că puteți avea încredere în partenerul comercial, nu aveți nevoie de nimeni altcineva pentru a stabili regulile și politicile de schimb. Costurile și efortul cheltuit cu documentația și revizuirile acesteia sunt, de asemenea, salvate, deoarece toată lumea poate vedea o singură versiune imuabilă a registrului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.