Beți suc de Spanac! Previne cancerul, usține vederea, sănătatea pielii si a părului, scade tensiunea arterială. Mod de preparare

O vedere mai bună, o piele mai frumoasă, un păr mai rezistent și o inimă mai sănătoasă. Acestea sunt câteva din beneficiile de care ne putem bucura consumând suc de spanac.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Spanacul furnizează un cocktail de vitamine și minerale. Conținutul de antioxidanți fac din el un super-aliment.

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Ofertă de nerefuzat:Profită acum

1. Apărare celulară
Spanacul se remarcă prin concentrația bogată în luteină, beta-caroten, violaxantină, acid cumaric și acid ferulic. Acești compuși antioxidanți declară război moleculelor de oxigen reactiv care provoacă boli cronice.

Un studiu mic a arătat că sucul de spanac împiedică daunele oxidative la nivelul ADN-ului. Participanții au obținut aceste efecte consumând zilnic 240 ml de suc de spanac, timp de 16 zile.

2. Protecția vederii
De ce este spanacul benefic pentru vedere? Efectul protector la nivelul ochilor se datorează celor doi carotenoizi conținuți: luteina și zeaxantina.

Acești antioxidanți protejează retina și previn bolile oculare care pot duce la pierderea vederii, precum degenerescența maculară. Un aport crescut de luteină și zeaxantină poate reduce riscul de cataractă.

Sucul de spanac furnizează o doză generoasă de vitamina A, un alt nutrient care susține sănătatea ochilor. Deficitul de vitamina A poate duce la scăderea acuității vizuale pe timp de noapte și la uscarea ochilor. 240 ml de suc obținut din 120 g de spanac crud poate furniza 63% din doza zilnică recomandată de vitamina A.

3. Piele și păr sănătoase
Aceeași vitamina A este importantă și pentru piele. Ea contribuie la generarea optimă de celule ale pielii. Totodată, este răspunzătoare pentru producția de mucus, o substanță cu efect protector împotriva infecțiilor.

240 ml de suc de spanac furnizează de asemenea 38% din doza zilnică recomandată de vitamina C. La fel ca vitamina A, ea are rol de antioxidant în corp. Ajută la sinteza colagenului, o proteină care asigură elasticitatea pielii și vindecarea optimă a acesteia în caz de leziuni.

Vitamina C protejează pielea de inflamație, stres oxidativ, boli și îmbătrânire. Vitamina C susține indirect sănătatea părului prin faptul că ajută la asimilarea fierului. De multe ori, căderea părului este cauzată de o lipsă de fier în organism.

4. Scăderea tensiunii arteriale
Beți suc din frunze proaspete de spanac dacă aveți tensiunea arterială mare. Acesta conține mulți nitrați, compuși cu acțiune vasodilatatoare. La fel ca sfecla roșie, spanacul ajută la scăderea tensiunii arteriale și stimularea fluxului sangvin.

Supa de spanac consumată zilnic reduce tensiunea arterială și rigiditatea arterelor. Sucul de spanac bogat în nitrați reduce tensiunea arterială sistolică și îmbunătățește statusul oxidului de azot.

240 ml de suc de spanac acoperă 14% din doza zilnică recomandată de potasiu. Acest mineral ține sub control cantitatea de sodiu eliminată prin urină. Este esențial pentru reglarea tensiunii arteriale.

5. Prevenirea cancerului
Un alt motiv să bem suc de spanac este acela că poate combate cancerul. Planta conține anumite substanțe care împiedică creșterea celulelor maligne.

Sucul de spanac reduce numărul de tumori ale cancerului de colon cu 56%. De asemenea, un compus din spanac sporește efectele radioterapiei în cancerul pancreatic. Acest compus se numește monogalactozil diacliglicerol.

În general, legumele cu frunze verzi sunt corelate cu un risc mai mic de cancer la sân, cancer la plămân, cancer colorectal și de prostată.

Suc de spanac – sugestie de rețetă
Ingrediente:
– 30-50 g de frunze de spanac,
– ½ grepfrut,
– 2 mere verzi,
– 1 bucățică de ghimbir,
– 2 tulpini de apio.

Preparare:
> Tocați mărunt ingredientele.
> Puneți-le într-un blender în această ordine: spanac, grepfrut, mere, ghimbir și apio.
> Mixați-le până se fac pastă. Dacă nu merge blenderul, adăugați puțină apă.
> Strecurați apoi pasta prin tifon, pentru a extrage doar sucul limpede.

Atenționări!
⦁ Spanacul conține o cantitate mare de vitamina K, ce poate interfera cu medicamentele care subțiază sângele.
⦁ Din cauza cantității mari de oxalați pe care o conține, există un avertisment pentru persoanele care au artrită, gută, reumatism sau pietre din oxalați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.