Biciclişti accidentaţi la Sighetu Marmaţiei, Baia Mare şi Dragomireşti

biciclistIeri, 07 iulie, trei persoane care se deplasau cu bicicletele au fost implicate în producerea unor evenimente rutiere la Sighetu Marmaţiei, Baia Mare şi Dragomireşti.

La ora 19.30, un bărbat în vârstă de 75 de ani se deplasa cu o bicicletă dinspre strada Independenţei spre strada Bogdan Vodă din municipiul Sighetu Marmaţiei. Fără a se asigura, biciclistul a efectuat un viraj la stânga şi a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar din sens opus. Pentru a evita impactul, şoferul autoturismului, un sighetean de 44 de ani, a virat la dreapta şi a acroşat un alt autoturism ce era oprit la indicatorul „Stop” de pe strada Piaţa 1 Decembrie 1918.

Biciclistul a suferit leziuni corporale şi a fost transportat la spital unde a beneficiat de îngrijiri medicale, fără a rămâne internat.

Poliţiştii i-au testat pe cei doi participanţi la trafic cu aparatul etilotest şi s-a constatat că aceştia nu se aflau sub influenţă băuturilor alcoolice.

Un alt eveniment rutier a avut loc pe strada Victoriei din municipiului Baia Mare.

Un tânăr de 16 ani care se deplasa cu o bicicletă pe trotuarul din spatele unui imobil de pe strada Victoriei, a pătruns pe partea carosabilă şi a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar de un băimărean de 43 de ani.

Testarea cu aparatul etilotest a relevat că biciclistul şi şoferul nu se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.

De asemenea, tânărul biciclist a refuzat să fie transportat la spital.

Poliţiştii din Dragomireşti s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un bărbat din localitate s-a autoaccidentat, după ce a căzut de pe bicicletă.

Poliţiştii au constatat că, în timp ce se deplasa cu bicicleta pe DJ 186 din localitate, bărbatul a căzut pe partea dreaptă a părţii carosabile şi s-a rănit.

Biciclistul, în vârstă de 51 de ani, a fost transportat la Centrul de Permanenţă Medicală Dragomireşti, unde a beneficiat de îngrijiri medicale, refuzând transportul la Spitalul din Vişeu de Sus.

În urma testării cu aparatul etilotest poliţiştii au constatat că bărbatul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

În toate cazurile poliţiştii continuă cercetările.

Conform articolului 160 din OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice:

 • Bicicletele şi mopedele, atunci când circulă pe drumul public, trebuie conduse numai pe un singur rând.
 • Dacă pe direcţia de deplasare există o pistă pentru biciclete, semnalizată ca atare, bicicliştii sunt obligaţi să circule numai pe aceasta pistă. Se interzice circulaţia altor participanţi la trafic pe pista pentru biciclete.
 • Se recomandă ca, în circulaţia pe drumurile publice, biciclistul să poarte casca de protecţie omologată.

Se interzice bicicliştilor:

 • să circule pe sectoarele de drum semnalizate cu indicatorul având semnificaţia „Accesul interzis bicicletelor”;
 • să înveţe să conducă biciclete sau mopede pe drumurile intens circulate
 • să circule fără a ţine cel puţin o mână pe ghidon şi ambele picioare pe pedale;
 • să circule în paralel, cu excepţia situaţiilor când participă la competiţii sportive organizate;
 • să circule în timp ce se afla sub influenţa alcoolului, a produselor ori substanţelor stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora;
 • să se ţină de un vehicul aflat în mers ori să fie remorcat de un alt vehicul sau împins ori tras de o persoană aflată într-un vehicul;
 • să transporte o altă persoană, cu excepţia copilului până la 7 ani, numai dacă vehiculul are montat în faţă un suport special, precum şi a situaţiei când vehiculul este construit şi/sau echipat special pentru transportul altor persoane;
 • să circule pe partea carosabilă în aceeaşi direcţie de mers, dacă există o cale laterală, o potecă sau un acostament practicabil, ce pot fi folosite;
 • să transporte sau să tragă orice fel de obiecte care, prin volumul ori greutatea lor, stânjenesc sau periclitează conducerea vehiculului ori circulaţia celorlalţi participanţi la trafic;
 • să circule cu defecţiuni tehnice la sistemele de frânare sau cu un vehicul care nu este prevăzut cu avertizor sonor;
 • să traverseze drumurile publice, pe trecerile destinate pietonilor, în timp ce se deplasează pe bicicletă sau moped;
 • să circule fără a purta îmbrăcăminte cu elemente fluorescent – reflectorizante, de la lăsarea serii până în zorii zilei sau atunci când vizibilitatea este redusă.

Poliţiştii recomandă bicicliştilor să acorde o atenţie deosebită la schimbarea direcţiei de deplasare, să se asigure temeinic şi să semnalizeze corespunzător.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.