Biroului Vamal de Interior Maramureș: Autoturism confiscat pentru contrabandă cu tutun

Activitatea Biroului Vamal de Interior Maramureș cumulat cu Biroul Vamal Sighetu Marmației a fost realizată, în special din comerțul cu state terțe. Acțiunile specifice strict domeniului vamal au vizat efectuarea a 20 de controale fizice în urma analizei de risc la operațiuni vamale, peste 600 controale la colete poștale pentru persoane fizice și 18 controale cu privire la respectarea drepturilor de proprietate intelectuală. Principalele mărfuri importate au fost: cherestea de rășinoase, mesteacăn și fag, elemente de fag, lemn profilat din molid, părți de mobilier din lemn, anvelope noi de cauciuc, piulițe hexagonale, mobilier din lemn, huse din piele, flori și petale artificiale, sârmă neagră, articole din feronerie, mașini de prelucrare a metalelor. Acestea au provin din Ucraina, China, Federația Rusă, Taiwan, Elveția. Mărfurile exportate au fost efectuate în principal în Elveția, Federația Rusă, Republica Moldova, Canada, USA, Emiratele Arabe Unite, China, Liechtenstein și Ucraina (elemente lamelare stratificate, mobilier și scaune din lemn, șuruburi din oțel, butoaie din lemn de stejar. Veniturile încasate comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut au fost în creștere cu 35%. Au fost identificate 21 fraude vamale, fiind confiscate mărfuri (țigarete, băuturi spirtoase, produse de origine animală, un autoturism), cuantumul amenzilor vamale aplicate fiind în valoare de 17.500 lei. Punctul de trecere a frontierei de stat Sighetu Marmației a fost tranzitat, în luna decembrie de peste 14.000 mijloace de transport, respectiv peste 77.000 de persoane. La controlul vamal efectuat pe sensul de intrare în România, la un autoturism Renault Megane au fost descoperite peste 1700 pachete de țigări cu timbru Ucraina. Acestea erau ascunse în locașuri confecționate artizanal prin dublarea podelei autoturismului pe toată lungimea sa.

Alida Bozântan, șef serviciu AJOFM a menționat că numărul șomerilor înregistrați la finalul lunii trecute a fost de 6700 persoane, rata șomajului fiind de 3,23%. Numărul persoanelor beneficiare de indemnizație de șomaj a fost mai mic față de aceeași perioadă a anului trecut.

Datele statistice ale Casei Naționale de Pensii relevă că, la nivelul județului nostru, sunt peste 116.000 de pensionari, din care peste 74.400 pentru limită de vârstă, peste 19.300 pensionari de invaliditate, peste 4600 pensionari din domeniul agriculturii, 1624 beneficiari de pensii anticipate, peste 16.600  persoane beneficiază de pensie de urmaș. În luna aprilie au fost încheiate 387 contracte privind plata retroactivă, a precizat Dana Achim, Director Executiv adjunct.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.