Blatter rupe tăcerea şi face dezvăluiri incendiare din culisele FIFA

Blatter rupe tăcerea şi face dezvăluiri incendiare din culisele FIFA

Preşedintele suspendat şi demisionar al FIFA, Sepp Blatter, a decis să rupă tăcerea şi să facă dezvăluiri incendiare din culisele forului mondial.

Veteranul în vârstă de 79 de ani a vorbit despre o înţelegere făcută înaintea votului final pentru a atribui Cupa Mondială din 2018 Rusiei, iar pe cea din 2022 Statelor Unite.

„Prin 2010 am avut o discuţie despre Cupa Mondială şi atunci am luat o decizie dublă. Pentru Cupele Mondiale am stabilit să meargă în Rusia, pentru că n-a fost niciodată acolo sau în Estul Europei, îar pentru 2022 să revină în America. Aşa am fi avut Cupele Mondiale în cele mai mari puteri din lume”, a povestit Blatter într-un interviu pentru agenţia TASS, citat de Daily Mail.

Şeful FIFA susţine că înţelegerea a picat după două intervenţii ale lui Nicolas Sarkozy, preşedinte al Franţei la vremea respectivă, şi Michel Platini, preşedintele UEFA.

Iar după ce acest acord secret a căzut, Statele Unite s-ar fi răzbunat într-un fel pe el şi pe FIFA pentru pierderea Cupei Mondiale prin declanşarea anchetei care a zguduit forul mondial.

„Totul a fost bine până în momentul în care Sarkozy s-a întâlnit cu prinţul moştenitor din Qatar, cel care este acum conducătorul Qatarului. Şi la un prânz luat apoi cu Michel Platini el a spus că ar fi bine ca Mondialul să meargă în Qatar. Şi asta a schimbat întreg tiparul stabilit.

Au fost alegeri prin vot secret. Patru voturi din Europa au dispărut din dreptul SUA, aşa că scorul a devenit 14 la 8. Dacă punem în discuţie cele patru voturi, scorul ar fi fost 12 la 10. Dacă SUA primeau organizarea Mondialului, acum nu am fi vorbit decât despre minunatul turneu final din Rusia şi nu am fi avut nicio problemă la FIFA”, a mai spus Blatter.

Sepp Blatter şi-a anunţat demisia din funcţia de preşedinte al FIFA după scandal uriaş de corupţie care a lovit forul mondial.

El urma să renunţe la post în februarie 2016, însă între timp a fost suspendat, la fel ca marele său rival, Michel Platini.

sursa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.