Blestemul actorilor care l-au interpretat pe Iisus Hristos. Un artist a fost lovit de fulger de 2 ori

Blestemul actorilor care l-au interpretat pe Iisus Hristos. Un artist a fost lovit de fulger de 2 ori

Povestea Mântuitorului Iisus fascinează omenirea şi rămâne una dintre cele mai provocatoare teme pentru cinematografie. Există peste 50 de producţii şi tot atâţia actori care s-au încumetat să joace rolul central al creştinismului.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Oferte de nerefuzat.Agentia Mara International Tour va propune un nou circuit: Portugalia- plecare cu avionul din Budapesta

Despre actorii care au interpretat acest rol profund şi dificil, aflaţi mai multe într-o ediţie specială Ca-n Filme.

Despre Robert Powell criticii au spus că ar fi interpretat cel mai bine rolul lui Iisus şi că nici până în prezent nu a reuşit să fie egalat de nimeni.

Dacă înainte de a juca rolul lui Iisus din Nazaret, Powell susţinea cu tărie că este ateu, după acest film el şi-a schimbat convingerea.

Producţia „Jesus Christ Superstar”. Unii au considerat filmul o capodoperă, alţii o blasfemie adusă religie.

Asta pentru că pelicula este un musical care prezintă viaţa lui Hristos, însă prin ochii lui Iuda, pus de această dată într-o lumină pozitivă.

Rolul lui Iisus a fost interpretat de actorul Ted Neeley, care a fost nevoit să se lupte cu furia celor ce nu au fost de acord cu viziunea regizorului. Actorul a fost aşteptat la repetiţii şi bombardat cu ouă, roşii şi pietre.
„Patimile lui Hristos” este cunoscut publicului român şi datorită faptului că actriţa Maia Morgenstein a interpretat rolul Fecioarei Maria. Pelicula descrie patimile Mântuitorului din ultimele 12 ore de viaţă, într-un mod extrem de explicit, violent şi dur. Actorul ales pentru a îl interpreta pe Hristos a fost Jim Caviezel.

În cazul lui Caviezel s-a vorbit despre un blestem în adevăratul sens al cuvântului. Actorul şi-a dislocat umărul în scenele în care trebuia să care crucea şi a fost lovit de fulger de două ori în timpul filmărilor.

„Evanghelia după Matei”, apărut în 1966 a fost considerat recent de Vatican cel mai bun film din toate timpurile despre Iisus. Rolul principal i-a aparţinut lui Enrique Irazoqui, un student spaniol de doar 19 ani, pe care regizorul filmului l-a întâlnit întâmplător. Experienţa cu lumea cinematografiei nu l-a convins însă pe tânărul student să continue cu actoria. El a mai jucat sporadic în câteva producţii, alegând însă meseria de …profesor de literatură.sursa:digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.