BNR anunță PRĂPĂDUL! Toți românii sunt AVERTIZAȚI. Ce se întâmplă cu banii noștri

Banca Națională a României a anunțat concluziile privind evoluția economică a României în perioada următoare, după ședința de politică monetară, care a avut loc joi.

Astfel, Consiliul de Administrație al BNR a anunțat că urmează o perioadă de incertitudini și de riscuri economice, care vor influența România.

O ofertă de nerefuzat. Paşte exotic in Sri Lanka – Plecare: 25 aprilie – 7 nopti / 9 zile

Incertitudinele vor fi generate în special pe fondul politicii fiscale, nefinalizarea proiectului de buget și măsurile fiscale luate de guvern, printre care Ordonanța 114, care introduce celebra „taxă pe lăcomie”.

BNR precizează că inflația va scădea totuși pe parcurusl următoarelor trei trimestre, mai mult decât se anticipa. Cu toate acestea, va scădea ritmul anual al activității industriale, vor crește stocurile și vor scădea investiţiile.

Totodată, creșterea mai mică a exporturilor față de importuri a mărit contribuția negativă la dinamica PIB, care a determinat o creștere a deficitului de cont curent.

BNR atrage atenția că sngurul lucru pozitiv este creșterea creditului în lei, a cărui pondere a crescut cu 66%, ajungând la cel mai ridicat nivel din ultimii 22 de ani.

Sursa: evz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.