Boala care nu se vede la analize. Dacă ai astfel de simptome, trebuie să mergi de urgenţă la medic

Boala care nu se vede la analize. Dacă ai dureri, crampe, constipație sau diaree, trebuie să mergi de urgenţă la medic. Sunt simptome care pot anunța sindromul de colon sau intestin iritabil, o boală a sistemului digestiv.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Profită acum: Vara în luna martie

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Deși nu cauzează boli grave, această afecțiune generează durere și un disconfort pronunțat.

Colonul iritabil este o afecţiune digestivă inflamatorie, simptomele sindromului de intestin iritabil fiind reprezentate de către distensia şi dureri abdominale, flatulenţa, diaree, manifestările clinice fiind dependente de ingestia alimentară. Tabloul clinic mai cuprinde alternanţa stărilor de constipaţie cu cele de diaree, senzaţie de defecaţie incompletă, prezenta mucusului în scaun, senzaţie de greaţă.

Boala este întâlnită atât la copii, cât şi la adulţi, cu o frecvenţă mai mare în cazul persoanelor de sex feminin (studiile indică faptul că fetele sau femeile sunt de două ori mai afectate decât cele de băieţii sau bărbaţii).

Tratamentul colonului iritabil are ca scop ameliorarea disconfortului abdominal reprezentat de către distensia abdominală gazoasă dureroasă şi a tulburărilor de tranzit intestinal. Simptomatologia din sindromul de colon iritabil poate fi redusă pin consumul de alimente bogat în fibre care ameliorează constipaţia cronică în timp ce în perioadele în care este prezentă diareea este recomandată evitarea fructelor, lactatelor şi a îndulcitorilor artificiali.

Exerciţiile fizice regulate şi renunţarea la fumat reprezintă alte modalităţi de îmbunătăţire ale stilului de viaţă cu efect benefic asupra motilităţii cu desensibilizarea intestinului şi remiterea simptomelor clinice.

Preparatele medicamentoase sunt utilizate in conformitate cu simptomatologia pacientului şi cuprind: antispastice, antagonisti ai calciului (blocheaza activitatea contractila a calciului asupra musculaturii intestinale), antidiareice si antidepresive (in cazurile refractare la alte forme de terapie antidepresivele sunt utilizate pentru a reduce influenta sistemului nervos asupra activitatii intestinale) la pacientii cu episoade diareice frecvente; laxative (stimulant laxatives sau bulk forming laxatives), agenti prokinetici la bolnavii care sufera de constipatie cronica asociata sindromului de intestin iritabil.

Utilizarea probioticelor este recomandată datorită efectului benefic asupra microbiomului intestinal şi al celui imunomodulator în cazul pacienţilor care suferă de colon iritabil.

Abordarea psihoterapeutică este la fel de importantă pentru pacienţii cu intestin iritabil şi presupune utilizarea tehnicilor de relaxare, a exerciţiilor yoga, a meditaţiei sau hipnozei, care au rol de îmbunătăţire a peristalticii intestinale şi implicit a digestiei, scrie Medicover.ro.

Sursa: rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.