BOMBA care îi loveşte pe români. Mașinile înmatriculate în Bulgaria vor fi SCOASE de pe şosele

numere-de-bulgaria

Parlamentarii au iniţiat un proiect de lege care urmăreşte stoparea fenomenului înmatriculărilor de maşini în Bulgaria. Potrivit actului normativ, autovehiculele şi remorcile înmatriculate în ţara vecină deţinute de persoane care au domiciliul în România vor putea circula pe drumurile publice maximum 90 de zile de la introducerea lor în ţară. Modalitatea de calcul a celor 90 de zile urmează să fie stabilită prin modificarea normelor de aplicare a legii.

Deputații se pregătesc să voteze o lege care îi loveşte direct pe o parte dintre şoferii români, anunţă Realitatea TV, care citează ziarul Ring.

Deputaţii atrag atenţia că, prin înmatriculările făcute în Bulgaria, statul român pierde taxa de primă înmatriculare şi impozitele şi că cele mai multe autovehicule nu sunt asigurate. Pe de altă parte, aceștia susțin că varianta înmatriculării în Bulgaria contribuie la utilizarea unor maşini cu o stare tehnică precară, care reprezintă un pericol pentru ceilalţi participanţi la trafic.

„Nu este posibil să înmatriculezi maşina în Bulgaria ca să nu plăteşti taxe şi impozite în România. Apoi nu este admisibil să ai diferite accidente şi asigurarea ta din Bulgaria să despăgubească victima cu cât vor şi când vor cei de la respectiva firmă de asigurări. Sunt cetăţeni români care nici acum nu şi-au primit banii de la firmele de asigurări din Bulgaria. Mai mult, este foarte greu de găsit o maşină înmatriculată în Bulgaria care te loveşte şi fuge de la locul accidentului. În ţările europene, în Germania, de exemplu, perioada maximă în care poţi să circuli cu o maşină înmatriculată în altă ţară este de şase luni”, a precizat inițiatorul legii, deputatul Ioan Munteanu.

Maşinile înscrise în Bulgaria sunt de două feluri: înmatriculate pe o firmă bulgărească sau pe o persoană fizică bulgară. Ca să întărească poziţia de proprietar, firmele de înmatriculări mai obţin o procură prin care cumpărătorul român, cel trecut ca utilizator, are drepturi depline, inclusiv de revânzare.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.