Bombă în Parlament pentru toți șoferii! Legea care va produce CUTREMUR pe ȘOSELE este gata!

După ce în Parlament au ajuns mai multe propuneri și variante pentru modificarea legii 132/2017, a RCA, Comisia pentru Industrii și Servicii din Camera Deputaților a fost desemnată să se ocupă cu centralizarea tuturor propunerilor și coordonarea procedurilor pentru construirea unui proiect de lege omogen, care să ajungă la vor, în plen. ECONOMICA.NET a obținut cea mai nouă variantă a proiectului, cea care reunește toate amendamentele propuse comisiilor de specialitate. Pe lângă modificările impuse de Comisia Europeană ori cele propuse de ASF, despre care ECONOMICA.NET a mai scris pe larg, se remarcă readucerea în actualitate a prețului de referință pentru ora de manoperă practicată de service-uri.

Cu mențiunea că toate aceste amendamente trebuie votate pentru a deveni literă de lge, vă prezentăm, mai jos cele mai importante modificări aduse legii RCA.

Mai jos, vă prezentăm cele mai importante modificări, alături de câteva scurte explicații, acolo unde este cazul:

– Decontarea directă devine parte automată din procedurile specifice RCA. Au fost mai multe propuneri în acest sens, însă pentru proiect a fost ales un amendament al senatorului PSD Daniel Zamfir. Practic, dacă proiectul va deveni lege, reparația mașinii va fi achitată nu către asigurptorul RCA al șoferului vinovat, așa cum se întâmplă în prezent ci de către propriul asigurător al păgubitului, care urmează să își recupereze ulterior paguba de la asigurătorul șoferului vinovat. Această posibilitate este disponibilă și în prezent, însă doar sub forma unei clauze facultative și doar pentru un supliment de firmă aferent acestui produs. Nu este clar ce schimbări va aduce acest amendament, în condițiile în care piața RCA este din ce în ce mai concentrată și doar doi asigurători (Euroins și City Insurance) adună, probabil, după prima jumătate a acestui an, spre 80% din primele brute subscrise pe acest segment. Altfel spus, decontarea directă va fi, mai degrabă un „dans în doi”, cu șanse mari ca decontarea să se facă chiar în numele unei aceeași firme, în condițiile în care peste 3 mil.

Citeste continuarea pe economica.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.