BOMBA va exploda pe 10 iunie! Rămânem și fără premier și fără președinte SCENARIU HORROR

ciuperca atomicaUn scenariu horror ar putea fi pus în aplicare pe 10 iunie, când România ar putea să rămână și fără președinte și fără premier! Punerea premierului Victor Ponta sub urmarire penala in dosarul senatorului Dan Sova declanseaza o criza politica de proportii. Prim-ministrul a declarat ca nu va demisiona, in acest sens avand si sprijinul PSD. Pe de alta parte, PNL-ul nu este nici el pregatit sa guverneze, iar presedintele Klaus Iohannis afla in data de 10 iunie decizia Curtii de Apel privind conflictul de interese.

Mai grav, insa, peste citeva zile sunt toate sansele sa se produca un eveniment care sa aiba efectul gazului turnat pe focul care, deja, arde vilvataie, scriu jurnalistii de la inpolitics.ro.

Concret, premierului i se cere demisia pentru o serie de fapte penale, dar chestiunea cea mai importanta pare sa fie conflictul de interese, pentru ca e singura potentiala infractiune savarsita in exercitiul functiunii, ceea ce ar facilita suspendarea sa de catre presedinte, dupa votul Camerei de ridicare a imunitatii.

Victor Ponta a transmis vineri si o scrisoare catre partenerii socialisti europeni si ambasadele SUA si UE in care explica de ce nu isi da demisia din functia de premier. Chair de la inceput, in scrisoare se mentioneaza ca „anuntul a fost facut public in aceeasi zi in care opozitia – PNL – a depus in Parlament o motiune de cenzura fara fundament cu scopul de a inlatura de la putere actualul guvern condus de Victor Ponta. Mai mult, in urma cu cateva zile, presedintele Iohannis declara ca a devenit din ce in ce mai greu sa colaboreze cu actuala majoritate”.

Nu e limpede, deocamdata, cum se va rezolva criza, dar miercuri, 10 iunie, ea s-ar putea amplifica exponential si asta pentru ca e ziua in care Curtea de Apel Alba Iulia se va pronunta in dosarul in care Klaus Iohannis a solicitat anularea unui raport de evaluare intocmit de ANI, prin care aceasta constatase incalcarea legislatiei in domeniul conflictului de interese.

Un verdict in defavoarea presedintelui ar putea aduce demiterea acestuia din functia suprema in stat. Daca decizia va fi “pro Iohannis”, vom asista la a doua ”spalare” a sefului statului intr-un proces cu ANI, dupa victoria suspecta obtinuta in ianuarie. Iohannis isi va pastra, e drept, functia in stat, in acest caz, dar pentru opinia publica s-ar putea sa fie deja prea mult modul in care deciziile instantei – si inca pe aceeasi tema, conflictul de interese – par sa ocoleasca miraculos anumite persoane, si sa se ”infiga” adinc numai in altele.

O decizie care poate, in opinia inpolitics, sa tensioneze dramatic situatia de pe scena politica, pentru ca PSD nu va ezita sa foloseasca orice arma la indemina, iar decizia Curtii de Apel i-ar veni manusa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.