Bomboane folosite ca test COVID: Ce spun cercetătorii americani despre noul indicator de gust și miros

O echipa de cercetatori de la Universitatea din Ohio au pornit un studiu cu scopul de afla daca bomboanele pot fi folosite ca indicatori ai pierderii gustului si a mirosului. Studiul include bomboane cu opt arome, precum mar, piersica si ciresi. Iar timp de trei luni dulciurile vor fi gustate si mirosite zilnic de 2800 de participanti.

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

Oamenii de știință au propus că utilizarea unui produs ieftin și simplu – bomboane tari – pentru a depista pierderea gustului și mirosului la populațiile cu risc de expunere la COVID-19 poate ajuta la detectarea cazurilor pozitive probabile la persoanele altfel asimptomatice.

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Cei care participă la studiu trebuie să identifice gustul sau mirosul respectiv, apoi să introducă răspunsul pe o aplicație. Dacă persoană respectivă are o pierdere subită a acestor simțuri va fi încurajată să se izoleze și testeze.

Echipa de cercetare a Universității de Stat din Ohio a primit 305.000 de dolari odaă cu finanțarea Institutelor Naționale de Sănătate, pentru a dezvolta strategii ușor de implementat, care să poată identifica repede persoanele infectate cu SARS-CoV-2.

Sursa: antean3.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.