Borşa – Bărbat ce se afla în Vf. Gârgălău din Munţii Rodnei, la o altitudine de aproximativ 1750 m a fost salvat

salvare persoanaÎn după – amiaza zilei de 7 iunie  a.c.,  jandarmii montani maramureşeni din cadrul Postului Montan Borşa au acţionat în aria de competenţă pentru acordarea de ajutor unui bărbat ce se afla în Vf. Gârgălău din Munţii Rodnei, la o altitudine de aproximativ 1750 m, acesta acuzând că s-a lovit la nivelul membrului superior drept precum şi la cap. 

 Astfel,  solicitaţi prin S.N.A.U. „112” de către o femeie ce însoţea turistul accidentat, jandarmi din cadrul Postului Montan Borşa au acţionat în colaborare cu Formaţiunea Salvamont, constituindu-se un echipaj pentru căutarea persoanelor în cauză.

Căutările au durat aproximativ 3 ore, în jurul orei 20.00 echipajele mixte identificând persoanele ce au solicitat sprijin. Bărbatul, cu domiciliul în judeţul Covasna, în vârstă de 35 ani,  era conştientă însă acuza dureri la nivelul antebraţului şi prezenta zgârieturi şi lovituri la nivelul capului. Persoana a fost transportată cu ajutorul unui ATV din Vârful Gârgălău până în zona Pasului Prislop, fiind preluată ulterior  de către un echipaj de la Serviciul Public de Ambulanţă. 

 

Loading...

1 COMENTARIU

  1. persoana a fost transportata la spital de catre un echipaj S.M.U.R.D. dar ca de obicei meritele sunt culese de catre altii …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.