Borsa, bătaie pe fotoliul de primar posibili candidati

 

primaria-borsa (1)

Ion Sorin Timiş, fostul viceprimar, cel care a preluat interimar şi atribuţiile de primar al oraşului Borşa a fost primul care şi-a anunţat intenţia de a candida ca primar. „Am de gând să candidez”, declara viceprimarul la 48 de ore de la demisia lui Toader Mihali. Ion Sorin Timiş este preşedintele Patidului Verde Borşa, formaţiune politică care a sprijinit candidatura lui Toader Mihali şi care deţine în acest moment majoritatea în Consiliul Local al oraşului.

Nuţu Fonta, deputat UNPR, ajuns parlamentar pe listele PPDD, este propunerea USD pentru funcţia de edil. Nuţu Fonta a candidat, în decembrie 2012, din partea PP-DD Maramureş în colegiul 5 de deputaţi, Borşa-Vişeu, mandat pe care l-a şi câştigat la redistribuire, fiind singurul reprezentat din Maramureş al Partidului Poporului – Dan Diaconescu în Parlamentul României. Pe acest considerent, în toamna trecută, Nuţu Fonta a fost numit preşedinte interimar al formaţiunii judeţene, funcţie pe care a deţinut-o până zilele trecute. La începutul săptămânii trecute, deputatul de Borşa a decis să schimbe barca opoziţiei cu cea a puterii, semnând adeziunea la UNPR. Daca PP-DD a rămas fără niciun parlamentar în judeţ, UNPR, care nici măcar n-a avut candidat în 2012, are primul parlamentar la nivel de Maramureş. Iniţial, se pare că i s-ar fi propus o funcţie de responsabil secund al regiunii Nord – Vest din partea UNPR, ofertă pe care Nuţu Fonta a declinat-o, pe considerentul că îşi doreşte să se ocupe strict de problemele comunităţilor din colegiul pe care îl păstoreşte, iar o asemenea responsabilitate i-ar fracţiona şi aşa timpul limitat, între drumurile de Borşa – Bucureşti. Surse apropiate parlamentarului afirmă că, în biroul mai marelui Gabriel Oprea, lider al UNPR central, deputatul Nuţu Fonta a fost propus pentru a candida la primăria Borşa, din partea USD Maramureş, ofertă care, de asemenea, a rămas în aer. Fostul preşedinte interimar al PP-DD Maramureş pare decis, mai degrabă, să acorde în aceste momente timpul său locuitorilor din Colegiul 5, Borşa – Vişeu. Deputatul nu a putut fi contactat pentru a confirma sau infirma o posibilă candidatură.

Gavril Bota, fost viceprimar în legislatura 2008 – 2012, dar a fost demis în 2011. Şi-a recâştigat funcţia în instanţă dar a renunţat la ea şi anul trecut a fost numit şef al Inspecţiei Fiscale din cadrul  Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Maramure, funcţie pe care o ocupă şi în prezent. A avut şi el partea lui de „scandal” după ce a încercat să se reinstaleze în funcţie cu „ceteraşi”.

Ioan Timiş, managerul Spitalului Orăşenesc Borşa. Pentru instalarea acestuia fostul edil a închis primăria în vara anului trecut şi se spune că ar beneficia de sprijin puternic din partea susţinătorilor lui Toader Mihali.

Vasile Timiş, consilier local în cadrul CL Borşa şi fost secretar de stat în Ministerul Culturii şi Cultelor, în Guvernul Boc. Membru PDL, Vasile Timiş a mai fost în cărţi pentru funcţia de primar la alegerile locale din 2012 dar nu a mai ajuns pe liste.

Valer Telcean are 31 de ani şi este inginer. Sursele spun că va candida din partea PNŢCD.

 Mircea Mihordea,  a mai fost senator PRM, în mandatul 2000 – 2004. Şi-a mai încercat o dată şansa la Senat, tot din partea PRM, în 2008, cand PRM era într-un plin regres.

 Ioan Timiş, fost viceprimar al oraşului şi  fost contracandidat al lui Toader Mihali în campania din 2012, este membru în CL Borşa din partea PDL. Este al doilea posibil candidat din partea acestei formaţiuni politice. „Da, vom avea un candidat la funcţia de preimar din Borşa, un domn Timiş”, a declarat Mircea Man, preşedintele PDL, fără a păreciza însă despre care dintre cei doi ar fi vorba.

Matei Mihali, preşedinte al Conposesoratului Borşa, acesta beneficiază de susţinere din partea borşenilor care au de primit 17.000 de nhectare de pădure. Surse apeopiate acestuia susţin că suprafaţa de pădure valorează aproximativ 70.000.000 de euro şi că o parte din aceşti bani ar fi dedicaţi campaniei. Deocamdată însă, pădurea a fost câştigată în instanţă dar proprietarii nu au intrat în posesia ei.

Remus Cornel Şteţco, fost primar liberal al oraşului până în 2012, acesta este un posibil candidat. Cu toate acestea, surse liberale susţin că Şteţco nu mai beneficiază de susţinere după eşecul din 2012. Între timp acesta a ocupat în vara anului trecut, pentru o scurtă perioadă, funcţia de manager al Spitalului Orăşenesc Borşa dar a fost înlocuit cu mare scandal. Pe seama lui borşenii pun eşecul mai multor proiecte, printre care cel mai răsunător este cel al Telegondolei.

Maria Mihali, secretarul Primăriei Borşa. Surse din cadrul primăriei spun că secretara şi-ar dori cu orice preţ să iasă la pensia din funcţia de primar. În urmcă cu puţin timp Maria Mihali a fost protagonista unui scandal care a făcut înconjurul ţării, respectiv s-a folosit de însemnele de primar, în lipsa acestuia, pentru a conferi un titlu de cetăţean de onoare unui borşean. Aceleaşi surse mai spun că femeia, secretarul Comsiei de Fond Funciar, ar beneficia de sprijinul lui Matei Mihali şi al Composesoratului.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.