Borșa: Gazdă pentru 25 de copii și 10 profesori din 5 țări, participanți în Programul Erasmus+

Borșa: Gazdă pentru 25 de copii și 10 profesori din 5 țări, participanți în Programul Erasmus+.

În această săptămână, în cadrul Liceului din Borșa s-a desfășurat proiectul „Pe arcă cu 5 minute înainte de ora 12 – apa și apa minerală”. Au participat copii din Norvegia, Letonia, Italia, Germania și Polonia. În perioada petrecută la Borșa, copii au identificat izvoare de apă minerală pe Valea Vinișorul, au făcut determinări experimentale pe probele de apă recoltate, au preparat băuturi răcoritoare din apă minerală și siropuri naturale și au legat prietenii cu copii din Borșa.

Oaspeții au fost cazați acasă la copiii din Borșa, urmând ca și ei să-i găzduiască pe aceștia la ei în etapele viitoare ale acestui proiect. Elevii s-au bucurat și de excursii la Cascada Cailor, Săpânța, Mănăstirea Peri și Sighetul Marmației.

În ultima seara au vizitat Primăria Orașului Borșa, unde Ansamblul Cercănelul a prezentat un spectacol folcloric specific zonei noastre.

Prin astfel de programe, copiii din Borșa vor avea ocazia să lege prietenii cu copii din alte țări ale Europei, vor merge în vizită la prietenii lor și vor învăța să protejeze natura.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.