BORSA – Câteva lumânări aprinse pe un mormânt au făcut prăpăd în Borșa. Trei hectare de iarbă uscată, în flăcări! GALERIE FOTO

borsa6

Câteva lumânări aprinse pe un mormânt au făcut prăpăd în Borșa. Trei hectare de iarbă uscată, în flăcări!

Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit în cursul zilei de vineri, în zona Releu Borșa. Focul a cuprins repede întregul perimetru, iar în lupta cu flăcările au  intervenit Pompierii Borșa, Salvamont Borșa, pădurarii de la Ocolul Silvic Alpina Borșa, pădurarii de la  Direcția Silvică Maramureș, Pompierii Voluntari Moisei, Poliția Locală Borșa și localnici. ”Focul se pare că a pornit de la cimitirul din zona Releului Borșa, de la câteva lumânări aprinse la un mormânt. În foarte scurt timp, flăcările s-au răspândit cu repeziciune, fiind nevoie de o adevărată intervenție de forțe pentru a stinge incendiul în care au ars trei hectare de iarbă uscată și două șoproane cu fân. Apreciez promtitudinea cu care s-a intervenit și profesionalismul echipajelor implicate în stingerea focului, dar și devotamentul localnicilor. Doar împreună am reușit să oprim aceste flăcări care puteau să provoace o tragedie și mai mare”, a declarat primarul orașului Borșa, Ion Sorin Timiș.

 

Amalia Babici Man

Vineri , 10 aprilie 2015, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a fost solicitat pentru lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată izbucnit in orasul Borsa , la Releu.

Din primele informaţii incendiul  a avut drept cauză probabilă utilizarea focului în spaţii deschise.

foto:Daniel Timis

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.