Borșa sub asediul iernii! Jandarmii montani sfătuiesc turiștii să fie echipați corespunzător

borsa10Jandarmii montani din cadrul Postului Borşa execută permanent patrulări specifice cu rol preventiv în zona Pasului Prislop şi împrejurimi, cu scopul de a identifica eventualele probleme ale celor ce se află în zonă. Din fericire, în ultima perioadă  nu au fost constatate probleme care s-ar fi putut produce în urma ninsorii şi a temperaturilor scăzute.

Jandarmii montani țin permanent sub observație zonele în care turiștii s-ar putea confrunta cu situații dificile din cauza condițiilor meteorologice, organizându-se acțiuni de patrulare în special pe traseele mai frecventate.

De asemenea, recomandăm turiștilor și persoanelor care intenționează să organizeze drumeții în zonă, să aibă echipament adecvat sezonului rece și zonei de munte, să se informeze asupra itinerariului propus și gradului de dificultate, să folosească numai traseele marcate și să urmărească marcajele de pe traseu, iar în caz de accident sau ori de câte ori este nevoie, să ceară sprijinul jandarmilor montani, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărului unic de urgență 112.

Foto: Arhiva

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.