Brazi de Crăciun cu prețuri de la 15 și 35 de lei. Curg ofertele pentru sărbători, de unde îi puteți cumpăra

Brazi de Crăciun cu prețuri de la 15 și 35 de lei. Curg ofertele pentru sărbători, de unde îi puteți cumpăra

Zeci de mii de pomi de Crăciun sunt scoși la vânzare de Romsilva. Prețurile sunt uluitor de mici în această perioadă, iar românii pot profita de aceste oferte ca să-și găsească bradul perfect fără să scoată din buzunar prea mulți bani.Preţurile pornesc de la 15 lei pentru specia molid şi ajung la 35 de lei pentru cei din specia brad, a declarat, miercuri, Bodgan Boghian, şef serviciu în cadrul Direcţiei Comerciale a Romsilva, la Pepiniera Silvică Cozieni din judeţul Ilfov.

„Romsilva oferă spre vânzare pentru sezonul Sărbătorilor de iarnă din acest an aproape 31.000 de pomi de Crăciun, iar preţurile sunt aceleaşi ca şi în anii trecuţi. Acestea pleacă de la 15 lei, inclusiv TVA, la specia molid, cu dimensiunea de 0,7 şi un metru, iar cei care ajung la înălţimea de 3 metri sunt la 25 de lei, în timp ce pentru specia brad preţul este între 25 şi 35 de lei. Preţurile acestea sunt valabile aici, la locul de recoltare, iar dacă sunt transportaţi în pieţe sau în alte locaţii se adaugă costurile de transport, manipulare şi depozitare. Posibilităţile de recoltare din acest an au fost cam aceleaşi ca şi în anii precedenţi. Anul trecut am avut posibilitatea să recoltăm 34.000 de pomi de Crăciun şi am vândut efectiv în jur de 30.000 de brazi”, a precizat reprezentantul Romsilva.Romsilva scoate la vânzare aproape 31.000 de pomi de Crăciun. Brazii în ghiveci sunt ceva mai scumpi fiindcă totul depinde de cheltuielile efectuate pentru producerea lor. Prețurile pot varia între 100 și 250 de lei.

Bodgan Boghian a subliniat că orice persoană fizică care doreşte un brad poate să solicite acest lucru la Pepiniera Silvică Cozieni sau la ocoalele silvice din cadrul RNP, Romsilva valorificând de regulă pomii de Crăciun de la locul de producere.

Pepiniera Silvică Cozieni din judeţul Ilfov are peste 100 de ani şi se întinde pe o suprafaţă de 10 hectare. Aceasta produce în general puieţi forestieri pentru împăduriri, dar şi puieţi ornamentali, respectiv 50.000 – 60.000 de puieţi pe ciclu de producere, circa 10.000 la hectar.sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.