Brian Cristian: Cinste eroilor Revoluției Române din Decembrie 1989. Întrebări rămase fără răspuns!

Comunicat: Brian Cristian, deputat USR de Maramureș

„Este dificil de obținut o imagine clară a evenimentelor din timpul revoluției, din moment de acestea au fost umbrite de fabricile de zvonuri, care, alături de securitate erau singurele instituții care mai munceau din plin în timpul regimului ceaușist. Situația a fost complicată și mai mult de o serie de autori care, în confunzia evenimentelor, au inventat teorii ale conspirației nesusținute de dovezi convingătoare. Sentimentul că mulți oameni au fost induși în eroare sau că sacrificiile din decembrie 1989 au fost zadarnice a fost agravat și de suspiciunea că luptele din București după fuga lui Ceaușescu, au reprezentat o diversiune, menită să dea impresia de revoluție și să confere, așadar, legitimitate Frontului Salvării Naționale.” – ISTORIA ROMÂNIEI, ediție revizuită și adăugită (2014) – Dennis Deletant.
Istoricii spun adesea că ce a început la Timișoara ca o revoltă populară împotriva comunismului a fost deturnat de comuniști reformați, pentru a se menține la putere sub masca Fontului Salvării Naționale.
Cu toate astea, sacrificiul eroilor Revoluției Române din 1989 nu este în van, pentru că azi ne bucurăm de o serie de drepturi și libertăți fundamendale, garantate de Constituție:
-Dreptul la viață și la integritate fizică și psihică;
-Libertatea individuală;
-Dreptul la apărare;
-Libera circulație;
-Viața intima, familială și privată;
-Inviolablitatea domiciliului;
-Secretul corespondenței;
-Libertatea conștiinței;
-Libertatea de exprimare
-Dreptul al informație și la învățătură;
-Dreptul la ocrotirea sănătății;
-Dreptul la un mediu sănătos;
-Dreptul la vot și dreptul de a fi ales;
-Dreptul la proprietate privată;
-Libertatea economică și multe altele.
Deja avem și în Parlament aleși născuți după Revoluție, printre care mă număr și eu. Aceștia sunt mai responsabili, au o viziune modernă și vin cu un suflu nou în politică, atât de necesar după ultimii 30 de ani în care aproape toate partidele care au condus țara s-au desprins din FSN.
Mă bucur că o mișcare provenită din stradă, dintre oameni care nu au mai făcut politică până la acel moment, precum USR a reușit să intre în Parlament, să-și consolideze poziția și în următoarea legislatură și să lupte în continuare pentru interesele românilor. Avem nevoie de mai mulți oameni noi și pregătiți care să lupte cu impostura, hoția și extremismul din politică.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.