Brian Cristian, deputat USR-PLUS Maramureș: Nu am absentat niciodată de la lucrările parlamentare!

Cristian Brian, deputat USR-PLUS Maramureș aduce lămuriri în ceea ce privește „absențele nemotivate”  la lucrările parlamentare din lunile ianuarie și februarie.
„Au apărut în presa națională mai multe articole care prezintă decizia Camerei Deputaților de a-mi reține din indemnizație pentru absențele nemotivate la lucrările parlamentare din lunile ianuarie și februarie.
Absențele prezentate în presă reprezintă consecințele unei acțiuni pe care mi-o asum:
Am decis, împreună cu mai mulți colegi din Camera Deputaților, să nu semnez prezența în zilele de joi la comisiile parlamentare atunci când nu sunt activități.
De ce am refuzat să semnez prezența?
În programul de lucru al Camerei Deputaților, ziua de joi e dedicată, atunci când nu sunt activități propriu-zise, studiului individual asupra proiectelor care ajung la comisiile parlamentare.
Am refuzat să semnez prezența pentru că nu vreau să încasez diurna pentru activitatea denumită “studiu individual”. Din punctul meu de vedere, analiza proiectelor de lege pe care le primim e o activitate normală, de bun simț și o putem face de acasă, de la Parlament, de pe tren sau din biroul parlamentar.
Depui o cerere, absența e motivată, iar diurna încasată
Absențele pot fi motivate foarte ușor dacă depui o simplă cerere. Eu n-am trimis cerere de motivare pentru că îmi asum “absența” din zilele în care nu au fost activități în Parlament.
Îmi doresc să atrag atenția publicului asupra Proiectului de Hotărâre privind modificarea Regulamentului Camerei Deputaţilor care prevede, printre altele, că motivarea absențelor se va face pe baza unor documente justificative.
În urmă cu câteva săptămâni, am depus, împreună cu colegii mei din

Alianța USR PLUS

, proiectul care urmează să rezolve astfel de disfuncționalități. Asta spre deosebire de partidele care preferă gargara mediatică în locul faptelor.

După adoptarea proiectului, parlamentarii nu vor mai putea motiva așa ușor absențele. Vor avea nevoie de documente justificative, nu de simple cereri scrise și aprobate la repezeală pentru a nu pierde bani din indemnizație.
Aici puteți citi despre proiectul depus de 28 deputați USR PLUS: http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect…
Mă bucur că presa a condamnat virulent absențele din Parlamentul României.
Sunt sigur că vor publica și dreptul meu la replică în care explic decizia asumată de a „absenta” din Parlament pentru că:
1) e imoral să încasez bani pentru zilele în care nu sunt activități propriu-zise,
2) mi-am dorit să atrag atenția asupra modului ușor în care se motivează absențele din Parlament. ” a menționat Cristian Brian, deputat USR-PLUS Maramureș
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.