Brian Cristian, deputat USRPLUS: Sancțiune financiară pentru vicierea votului în Parlament. “Gesturile reflexe” ale vechilor partide trebuie să dispară!

Brian Cristian, deputat USRPLUS: Sancțiune financiară pentru vicierea votului în Parlament. “Gesturile reflexe” ale vechilor partide trebuie să dispară!

Parlamentarii Alianței USR PLUS au depus în Parlament propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor.

Proiectul prevede sancționarea votului dublu în Parlament. Ne-am dorit să aflăm mai multe detalii despre inițiativa grupului parlamentar USR PLUS, așa că am luat legătura cu deputatul de Maramureș, Brian Cristian:

Mă bucur că am semnat proiectul de modificare a statutului senatorilor și deputaților. Acesta prevede sancționarea cu peste 80% din indemnizație în situația în care aceștia vor vota la două mâini, folosind cartela altui coleg. Evident, votul dublu va fi anulat, iar în Regulamentul Camerelor va scrie clar: utilizarea cardului de vot de către o altă persoană este interzisă!”

Inițiativa grupului parlamentar USR PLUS vine ca urmare a imaginilor surprinse în timpul votului Legii Bugetului pe 2021, când mai mulți parlamentari PSD și AUR au votat și pentru colegii de bancă.

Potrivit art 387 din Codul Penal, în cazul infracțiunilor electorale, fapta persoanei care votează de două sau mai multe ori se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă și interzicerea exercitătii unor drepturi.

Referitor la parlamentarii care nu au un cod de conduită demn de mandatul primit, Brian Cristian declară:

“A fost și este în continuare enervant să vezi deputați și senatori care viciază procedura de vot. Mă bucur că în sfârșit a sosit momentul să creăm cadrul legal prin care să ne asigurăm că vor dispărea “gesturile reflexe” din Parlamentul României!”

Citește mai multe despre proiectul USR PLUS pentru sancționarea votului dublu în Parlament: http://bit.ly/30mGrHJ

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.