Brian Cristian : Suntem o națiune liberă și independentă, spunea Kogălniceanu în 1877, în ziua în care s-a votat proclamația de independență a României

Suntem o națiune liberă și independentă, spunea Kogălniceanu în 1877, în ziua în care s-a votat proclamația de independență a României. Au trecut 147 de ani de la acest moment istoric decisiv pentru țara noastră. Un ideal câștigat cu greu, pe câmpul de luptă.
Astăzi, privind în urmă în istorie, observăm cu mândrie faptul că independența a deschis noi drumuri pentru nația noastră.
Libertatea independenței a mijlocit consolidarea statului român, a adus în peisaj modernizarea comunităților și dezvoltarea întregii națiuni.
Este o lecție puternică a istoriei. Pe care o conștientizăm puternic de când, la granițele noastre, a izbucnit un război nejustificat, care încalcă drepturile fundamentale ale omului.
Să prețuim mai mult pacea, democrația și libertatea în care trăim! Dar și să visăm! La o Românie modernă.
Anul acesta, e șansa noastră de a lua atitudine. De a face ceea ce ne dorim pentru comunitățile în care trăim. Vă invit alături de mine să repornim Baia Mare și să transformăm acest oraș într-un oraș cu adevărat european!
–––––––––––
Comandat de USR Maramureș. Cod AEP: 21240009

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.