Bucătării moderne – 5 IDEI care vor transforma locul de gătit

Dacă a sosit momentul ca bucătăria ta să capete o nouă înfățișare, rândurile ce urmează ar putea să fie sursă de inspirație pentru următoarea reamenajare. Ideea că bucătăria este doar pentru gătit poate fi demontată dacă aduci un aer deosebit acestei încăperi. 

Cum poți moderniza bucătăria și ce inovații poți aduce? 

  1. Vesela la vedere

Dacă până de curând era musai să atârni dulapurile de pereți pentru a depozita farfuriile și alte obiecte folositoare la servirea mesei, ei bine, lucrurile capătă o nouă direcție. Designerii de interior propun ca vesela să fie pusă la vedere, pe standuri simple și stabile, în schimbul clasicelor dulapuri. 

Nu mai este nevoie să scoți setul de pahare de șampanie pentru ocaziile speciale, ci le poți lua direct din suportul special, amplasat pe unul dintre pereți. Cu câteva polițe de lemn în locul dulapurilor suspendate poți schimba peisajul bucătăriei și poți aranja toate farfuriile la vedere.

  1. Corpuri din lemn vintage

Sigur că este nevoie de spațiu de depozitare în bucătărie, chiar dacă ai optat pentru polițe și standuri atârnate pe pereți. Rămân la modă corpurile din lemn vintage ce își pot găsi liniștit locul pe podeaua bucătăriei. 

Tonurile de gri sau crem sunt perfecte pentru această încăpere și oricând recomandate pentru a aduce un aer nou. În plus, poți opta pentru lemnul natural, fără vopsea, așa cum sunt tendințele în designul vintage modern. Și dacă tot ai montat mobilierul de acest gen, o hotă incorporabilă de pe Hornbach.ro va merge la fix în noul peisaj din bucătărie.

  1. Decorațiuni metalice

Decorațiunile din metal nu sunt recomandate doar pentru camera de zi, unde spațiul generos permite un pic de fantezie prin colțurile sale. Cu câteva decorațiuni metalice deosebite poți schimba instant bucătăria. Cele mai căutate, și evident, în tendințe, sunt corpurile de iluminat și vazele decorative din metal, în stil minimalist. Poți alege și scaune pe suport metalic pentru a oferi o imagine modernă și stilată bucătăriei tale. 

  1. Mozaic pentru spațiul de gătit

Dacă îți place să gătești și vrei ca în fața ta să se regăsească un alt decor, poți alege plăcile din mozaic. Este suficient să montezi câteva pe peretele din fața blatului de lucru pentru a oferi o pată de culoare bucătăriei tale. 

Mozaicul în stil arăbesc îți va transforma această încăpere într-una boemă și plină de personalitate, probabil exact ceea ce căutai odată cu noua amenajare a acestui spațiu dedicat pregătirii bucatelor alese.

  1. Gadgeturi moderne

O bucătărie modernă și recent amenajată nu poate fi completă fără dispozitive inteligente. Optează pentru o cafetieră cu programare să îți poți savura băutura preferată în fiecare dimineață când pregătești micul dejun. Și mașina de spălat vase poate fi programată peste noapte, chiar de pe telefonul tău. 

Așadar, bucătăriile moderne împletesc elementele naturale cu cele minimaliste într-un design cu totul deosebit. Idei sunt din plin, la fel și decorațiunile care îți pot înfrumuseța bucătăria, așa că, tot ceea ce trebuie să faci este să stabilești bugetul de investiții și apoi să te apuci de treabă.

 Sursă foto: Pexels.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.