Buget de criză la Sighetu Marmaţiei. Consilierii liberali au ales să-l voteze pentru a salva transportul local de la faliment

În şedinţa de Consiliu Local de marţi, 27 februarie, consilierii locali sigheteni au votat Bugetul. Municipiul are un buget de 148.149, 06 mii lei, din care cea mai mare parte, respectiv 140.444,52 mii lei, va fi utilizată pentru salariile angajaţilor Primăriei şi a serviciilor aflate în subordinea Consiliului Local. Pentru investiţii au rămas doar 7.704,54 mii lei, bani din care se vor face reparaţii la drumuri, la unităţile de învăţământ, la o secţie a Spitalului şi se va subvenţiona în continuare transportul în comun.

“Am decis să votăm pentru aprobarea Bugetului local pentru a salva de la faliment Societatea de Transport în comun MaraNord. Nu puteam să lăsăm sighetenii fără transport în comun. Partea de buget rezervată investiţiilor este foarte mică, astfel că vom avea doar reparaţii la străzile din zona centrală a oraşului şi asfaltări pe sectoare foarte scurte, asta în condiţiile în care în zona B a oraşului mai sunt drumuri care nu au fost niciodată asfaltate”, a declarat Daniela Oniţa Ivaşcu, consilier local, preşedintele PNL Sighetu Marmaţiei.

Consilierii liberali au insistat şi au obţinut finanţarea cu 150.000 de lei a Secţiei de Interne a Spitalului din oraş.

„Ne-am propus să ajutăm şi spitalul şi am reuşit deşi suma este mică. Angajaţii secţiei au făcut rost din sponsorizări de suma de 100.000 de lei, iar administraţia publică locală a suplimentat suma cu alţi 150.000 de lei pentru a se renova secţia. Este vorba despre o secţie cu adresabilitate foarte mare la care ajung pacienţi din toată partea de Nord a judeţului. În ciuda faptului că mediul de afaceri din România este efectiv gâtuit de politicile fiscale promovate de actualul Guvern, mai sunt agenţi economici care au donat bani pentru a schimba condiţiile din spital. Era de datoria noastră, a consilierilor locali să punem şi noi umărul, să ajutăm”, a mai spus Oniţa Ivaşcu.

Tot la insistenţele grupului liberal din CL Sighetu Marmaţiei, au fost alocaţi bani pentru Şcoala nr.9 din oraş, unitate de învăţământ la care elevii învaţă în două schimburi.

„Pe ultima sută de metri s-au găsit bani pentru Şcoala nr. 9, suma de 150.000 de lei, bani care reprezintă cota de cofinanţare a adminsitraţiei publice locale la un proiect de extindere. Ştim că şcoala este supraaglomerată şi are nevoie de această extindere a spaţiului. De asemenea au mai fost alocaţi bani pentru Grădiniţa nr. 7, pentru Liceul Regele Ferdinand care va găzdui în acest an Olimpiada naţională de pedagogie, pentru un proiect de la Liceul Dragoş Vodă, achiziţionarea unei centrale termice la Şcoala de muzică George Enescu, expertiză şi DALI pentru clădirea preluată de la Consiliul Judeţean Maramureş care se află în incinta Spitalului Municipal Sighetu Marmaţiei”, a subliniat consilierul local.

Daniel Oniţa Ivaşcu a reiterat nevoia de accesare a fodurilor europene. În opinia preşedintelui PNL Sighetu Marmaţiei, singura şansă de dezvoltare durabilă a oraşului ar fi elaborarea proiectelor cu finanţare europeană.

„Ca liberal nu pot să mă gândesc decât la dezvoltare. Putem lua exemplul unor oraşe precum Clujul, Oradea sau Baia Mare care au reuşit, este adevărat că prin muncă susţinută, să atragă investiţii substanţiale din fonduri europene şi de care beneficiază toţi cetăţenii. De ce nu s-ar putea şi la noi?”, a concluzionat Daniela Oniţa Ivaşcu.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.