C.S.S. BAIA SPRIE la FOTE 2015!

Danila FlorinaEditia de iarna a Festivalului Olimpic al Tineretului European s-a tinut anul acesta la Vorarlberg&Liechtenstein. Dupa ultima ceremonie de acordare a medaliilor in cadrul festivitatii de inchidere, dupa stingerea Flacarii Olimpice – FOTE 2015, stafeta a fost preluata de gazdele urmatoarei editii de iarna a festivalului, oficialitatile oraselor Sarajevo si Est Sarajevo, din Bosnia si Herzegovina.

Echipa Olimpica a Romaniei participanta, a fost formata dintr-o delegatie formata din 40 de persoane dintre care 24 de sportivi, cei mai in forma performeri la acest moment, selectionati dintr-un lot largit de  sportivi. Dintre cei 24 de reprezentanti ai Romaniei – sapte la schi-biatlon, doi la patinaj artistic, cinci la sarituri cu schiurile,  cinci la schi fond, patru la schi alpin si unul la snowboard, doua sportive sunt legitimate la Clubul Sportiv Scolar Baia Sprie
Biatlon –  Florina Iulia Danila si la  Schi fond –  Nicoleta Luciana Sovarschi.

Sportiva Florina Iulia Danila, a fost reprezentanta României cu cele mai bune rezultate la Festivalul Olimpic al Tineretului European 2015 din Vorarlberg – Austria și Liechstenstein, la probele de biatlon, facand parte din Lotul Olimpic. Biatlonista de la C.S.S. Baia Sprie, s-a clasat pe poziția 35, din 79 de participante, în proba de 6 km sprint, iar la 7,5 km pursuit a ocupat locul 25, din 58 de participante. În 2015 isi doreste să se claseze în primele 20 la Campionatul Mondial, să evolueze bine la Campionatele Naționale și să participe la Campionatul Mondial de juniori și seniori role ce se va desfășura în august, la baza de la Cheile Grădiștei. De asemenea se pregateste pentru Campionatului Mondial care va începe in 18 februarie 2015 și se va desfășura la Minsk, în Belarus.

Sovarschi NicoleataSportiva Nicoleta Luciana Sovarschi a reprezentat România la probele de schi fond și a obținut rezultate respectabile. Este membră a Centrului Național Olimpic si a obținut  rezultate admirabile pentru țara noastră, clasandu-se  pe locul 41 la proba 7,5 km clasic, pe locul 44 la proba 5 km liber și pe locul 47 la sprint clasic, dintr-un total de 74 de participante. Nicoleta a  mai participat la competiții în Austria în 2013 la Seefeld, și  în 2014 la St.Ulrich / Hochfilzen din Austria.

Sportivele Florina Iulia Danila si Nicoleta Luciana Sovarschi  legitimate la C.S.S. Baia Sprie sunt antrenate la sectia biatlon de prof. Ananie Marin si la sectia fond de prof. Scurtu George, director prof. Toma Andreea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.