Călin Bota, deputat PNL : aduce lămuriri în ceea ce privește Bugetul 2021!

Călin Bota este specialist în economie, iar din perspectiva expertizei profesionale aduce completări și lămuriri în ceea ce privește Bugetul 2021.

”Bugetul pentru 2021 se bazează pe investiții care aduc o creștere economică sănătoasă, din care să putem susține ulterior creșteri de pensii, salarii și alocații.

Este un buget pentru venituri cu adevărat mai mari, care să nu fie subminate de mari creșteri de prețuri ca pe vremea PSD, venituri care să fie realizate din creștere economică, nu din împrumuturi. Nu este un buget de austeritate în condițiile în care sunt prevăzute cheltuielile mai mari decât în anul precedent.

Bugetul prevede o creștere economică de cel puțin 4,3% din PIB, generată în mare proporție de investiții publice în infrastructură, cu efecte de multiplicare în economie.

Salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată s-a majorat la 2.300 lei lunar, începând cu data de 13 ianuarie 2021, ceea ce reprezintă o creştere de 3,1% faţă de luna decembrie 2020.

La capitolul alocaţie de stat pentru copii, din ianuarie 2021, cuantumul acesteia s-a majorat cu 16% faţă de valoarea din decembrie 2020. În mai puțin de șase ani, PNL a reușit să crească alocațiile de la 42 lei în 2015, la 214 lei acum.

Fondurile destinate plăţii pensiilor din sistemul public de pensii pentru anul 2021 sunt în sumă de 87,472 miliarde de lei, respectiv 7,83% din PIB.”a menționat Bota Călin, deputat PNL Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.