Calin Matei susține sportul românesc!

calinPolitica nationala a sportului este influentata in mod direct de factori asupra carora statul poate interveni in mod favorabil pentru a sprijini aceasta componenta importanta a societatii – sportul.
Factori economici, istorici, politici, educationali, socio – culturali, religiosi, demografici si ecologici nu pot fi priviti sub aspect singular, acestia fiind intr-o interactiune permanenta. Toti acesti factori depind in mare masura de cadrul legislativ oferit sistemului sportiv din tara noastra.

Amendamentul initiat si propus spre dezbatere asupra proiectului de Lege privind Codul Fiscal al Romaniei influenteaza in mod direct si pozitiv factorul economic din lantul trofic al sistemului sportiv romanesc. Stimularea investitiilor de catre societatile cu capital integral privat in infrastructurile sportive apartinand sporturilor olimpice vine in sprijinul federatiilor de specialitate care nu au suficiente resurse bugetare la acest capitol.

calin1Scopul Romaniei este acela de a fi reprezentata prin sport la cel mai inalt nivel, competitiile si oplimpiadele internationale fiind cel mai bun prilej de a arata ca avem identitate culturala, iar sportul este o oglinda a culturii si a sociatatii in care traim. Pentru toate aceste lucruri, pentru a sprijini Olimpismul romanesc este nevoie de investitii private complementare fondurilor pe care le au federatiile sportive de la Bugetul de Stat.

De accea am propus impreuna cu domnul prim – ministru Victor Ponta si colegul meu domnul deputat Sorin Avram Iacoban un amendament asupra proiectului de Lege privind Codul Fiscal care sa vina in sprijinul sporturilor olimpice si implicit al sistemului sportiv din Romania.

Textul amendat de la Art.25. – (1) spune ca pentru determinarea rezultatului fiscal sunt considerate cheltuieli deductibile , cheltuielile efectuate in scopul desfasurarii activitatii economice , cheltuielile societatilor cu capital integral privat destinate infrastructurilor sportive apartinand sporturilor olimpice, precum si cele reglementate prin acte normative in vigoare.

Posibilitatea de deducere a acestor cheltuieli nu va mai reprezenta un obstacol pentru ca societatile cu capital integral privat sa poata contribui la sustinerea sporturilor olimpice asa cum s-a intamplat pana acum.

In speranta ca vom avea sustinerea dumneavostra in ceea ce priveste acest amendament cred cu tarie ca sportul trebuie ajutat, caci el reprezinta sperantele si perspectivele viitorului din foarte multe considerente.

Cu deosebit respect,
Deputat Calin Matei
Colegiul 3, jud. Maramures

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.