Camera de Comerț și Industrie Maramureș anunță lansarea Ediției 2020 a lucrării de referință ”Repere economice maramureșene”.

”REPERE ECONOMICE MARAMUREȘENE” –  EDIȚIA 2020

Camera de Comerț și Industrie Maramureș anunță lansarea Ediției 2020 a lucrării de referință ”Repere economice maramureșene”.

”Repere economice maramureșene” este breviarul elaborat și actualizat anual de Camera de Comerț și Industrie Maramureș care evidențiază, prin date oficiale, starea economiei județene.

Analiza prezentată în lucrarea ”Repere economice maramureșene – Ediția 2020” este realizată pe baza evoluției, respectiv a tendinței principalilor indicatori economici, pe perioade cuprinse între 3 și 30 de ani, și oferă o radiografie extrem de apropiată a situației economice a județului nostru. Această ediție a breviarului economic evidențiază, printre altele, tendința de creștere a PIB, atât la nivel național, regional și local precum și tendința de creștere a volumului exporturilor și a câștigului salarial nominal mediu brut, cu mențiunea că Maramureșul rămâne, în continuare la acest capitol, sub media națională și regională. Lucrarea mai prezintă situații pe domenii de activitate, statistica înmatriculărilor, situația resurselor umane la nivel de județ ș.a.m.d.

Sunt indicatori economici reali care pot tranforma oricând acest breviar într-o ”carte de vizită” a economiei județului sau într-un material de informare deosebit de util pentru potențialii investitori români ori străini, pentru misiunile dimplomatice interesate de evoluția economică a Maramureșului, pentru autorități, antreprenori și alte persoane care caută parteneri de afaceri, oportunități și obiective de investiții în județul Maramureș. Datele statistice pun în lumină un management profesionist al antreprenorilor maramureșeni și afaceri care s-au dezvoltat rapid și care au adus, în ultimii ani, rezultate economice pozitive pentru județul Maramureș, contribuind în egală măsură la creșterea și dezvoltarea economiei românești.

Florentin-Nicolae Tuș, președinte CCI Maramureș: ”Rezultatele macroeconomice care au evidențiat în 2019 creșterea economică atât la nivel european, național, cât și la nivel local ne-au dat curajul să sperăm într-un an 2020 cu evoluții bune ale cifrelor de bilanț. Această criză a coronavirusului, care a apărut la doar două luni de la începutul anului 2020, a spulberat însă toate planurile de afaceri și a bulversat activitatea în absolut toate domeniile. În prezent, e nevoie de intervenții masive din partea autorităților pentru a relansa economia și de a o scăpa de o recesiune profundă, dar și de prudență și optimism din partea antreprenorilor români.”

 Lucrarea elaborată de Camera de Comerț și Industrie Maramureș și coordonată de președintele instituției camerale are ca surse de informații datele provenind de la Ministerul Finanțelor Publice, Oficiul Național al Registrului Comerțului, Direcția Județeană de Statistică Maramureș, Institutul Național de Statistică, Tempo Online, din alte surse publice precum și baza de date proprie. Datele financiare agregate și prezentate sub formă statistică sunt aferente bilanțurilor anuale din perioada 2010-2019, depuse în termen legal de către firmele înregistrate cu sediu social în județul Maramureș.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.