Căminul Cultural din Pribilești a fost reabilitat la standarde europene

camin cultural pribilestiGabriel Zetea: ”Căminul Cultural din Pribilești a fost reabilitat la standarde europene”

Zilele trecute, comuna Satulung a îmbrăcat straie de sărbătoare. Gabriel Zetea, vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș a fost invitat în satul Pribilești din comuna Satulung, pentru a fi prezent la inaugurarea Căminului Cultural din localitate. Potrivit primarului comunei, Bujorel Mureșan, clădirea a fost reabilitată integral din fonduri de la bugetul local, însă cu o infuzie mare de capital alocată de Consiliul Județean.

Căminul, care a suferit reparații capitale, se afla într-o stare avansată de degradare. A fost schimbat integral acoperișul, au fost realizate reparații interioare, s-a zugrăvit, s-a reabilitat instalația electrică, s-a făcut aducțiunea de apă și branșarea la gaz, s-a realizat termoizolația exterioară a clădirii. Totodată, s-au ridicat și două grupuri sociale și s-a achiziționat, ca mobilier în interior, un număr de 400 de scaune și 40 de mese. Reparațiile s-au ridicat la suma de 514.000 de lei, iar piesele de mobilier au costat aproximativ 30.000 de lei. Reabilitarea Căminului Cultural din Pribilești a demarat în august 2015, iar în mai 2016 a fost redat publicului larg.

camin cultural pribilesti1Gabriel Zetea: ”Edilul din Satulung a reușit să împlinească o promisiune făcută acum patru ani

Prezent la acest eveniment atât de important pentru locuitorii satului Pribilești, Gabriel Zetea, vicepreședinte al Consiliului Județean Maramureș a arătat că nu putea lipsi într-o zi atât de specială pentru administrația locală din Satulung și pentru primarul Bujorel Mureșan. ”Edilul din Satulung a reușit să împlinească o promisiune făcută acum patru ani: să finalizeze reabilitarea Căminului Cultural din Pribilești. Este o realizare remarcabilă, o lucrare frumoasă făcută cu bani puțini, care face cinste unei administrații locale harnice. Acestea sunt lucrurile pe care și noi, prin intermediul Consiliului Județean Maramureș, le-am susținut și apreciat în ultimii patru ani: reabilitarea drumurilor comunale, a căminelor și centrelor culturale, a școlilor și grădinițelor, a dispensarelor și spitalelor, respectiv necesități care cresc considerabil satisfacția socială a maramureșenilor. Felicitări domnului primar Bujorel Mureșan și Consiliului Local din Satulung, pentru încă o realizare frumoasă în comunitatea pe care o reprezintă cu cinste”, a declarat Gabriel Zetea, vicepreședintele CJ Maramureș.

Bujorel Mureșan: ”Evenimentele culturale se vor desfășura în cele mai bune condiții”

Și primarul comunei Satulung, Bujorel Mureșan a declarat că, pentru comunitatea pe care o conduce, inaugurarea Căminului Cultural din Satulung a reprezentat o mare și importantă sărbătoare. ”Am finalizat un proiect important pentru noi și de câte ori mai bifăm o realizare, simt că nu îi dezamăgesc pe cei care m-au ales ca primar. A fost o frumoasă sărbătoare, unde am avut invitați de seamă care ne-au onorat cu prezența. Ne-am bucurat să îi avem alături pe vicepreședinții Consiliului Județean, Gabriel Zetea și Emil Marinescu, care ne-au ajutat în acești ultimi patru ani pe diverse proiecte. A fost prezent și deputatul zonei Codru-Chioar, Călin Matei, alte oficialități locale și județene, foști și actuali profesori în comuna Satulung, reprezentanții din Consiliul Local. Am avut-o alături și pe Mariana Onea, a cărei lucrare de licență a avut ca temă monografia satului Pribilești. Buna dispoziție a fost oferită de echipa de dansuri formată din copiii din localitate, precum și de soliștii vocali Iulian Alexandru și Alexandra Onea, tinere și promițătoare talente din Satulung. Nu a lipsit nici Mircea Mureșan, instructor de dans și profesor în comună, dar nici preotul paroh Dobra, alături de părintele Ciprian Coza, secretar al Protopopiatului Șomcuta Mare”, a subliniat primarul comunei Satulung, Bujorel Mureșan.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.