Campioana din 2014 la baschet masculin se decide în decisiv

csu ploiestiCSM Oradea şi CSU Ploieşti se află la egalitate după primele patru meciuri ale finalei Ligii Naţionale de baschet masculin, iar meciul decisiv va avea loc joi la Ploieşti

Suspansul în finala Ligii Naţionale de baschet masculin continuă. CSM Oradea a început foarte bine şi a câştigat primul meci de la Ploieşti, producând o surpriza. A fost un meci excelent făcut de echipa bihoreană care a câştigat cu 105-93. Diferenţa s-a făcut în prima jumătate a partidei când echipa gazdă a reuşit doar 30 de puncte. Apoi în al doilea meci echipa prahoveană a jucat mult mai bine şi a rezolvat meciul în primele două sferturi. La final scorul a fost 95-76 pentru CSU Ploieşti. Însă chiar şi aşa, CSM Oradea avea prima şansă după aceste două partide deoarece următoarele două au avut loc pe teren propriu. Finala a fost relansată sâmbătă când echipa prahoveană a câştigat cu 88-80 meciul trei, diferenţa fiind făcută în primul sfert al partidei când ploieştenii s-au impus cu 24-15. Csm Oradea a încercat să revină dar nu a reuşit decât să păstreze limitele.     

Al 4-lea meci al finalei a avut loc duminică tot la Oradea. La casa de pariuri online bet365 CSU Ploieşti a fost uşor favorită şi asta datorită victoriei din meciul 3. Partida a fost începută mai bine de oaspeţi care s-au impus în primul sfert cu 26-22. Şi în al doilea sfert tot CSU Ploieşti a câştigat, scor 27-22 şi astfel la jumătatea partidei aceasta avea 9 puncte avans. Se părea că finala va fi decisă după patru meciuri, dar nu a fost aşa, iar echipa gazdă a reuşit să joace mult mai bine după pauză. E drept şi că echipa prahoveană a căzut în joc. Momentul decisiv al revenirii a fost sfertul trei pe care CSM Oradea l-a câştigat cu 26-13 şi astfel înaintea ultimului sfert echipa gazdă avea patru puncte avans. Ultimul sfert a fost unul strâns, dar câştigat tot de echipa bihoreană cu 17-15, care astfel la final s-a impus cu scorul de 87-81. Cel mai bun jucător al acestei partide a fost Titus Nicoară care a reuşit un double-double: 21 de puncte marcate şi 12 recuperări. De cealaltă parte pentru CSU Ploieşti cel mai bun marcator a fost Jermaine Jonte Flowers cu 17 puncte.

Cum scorul este 2-2 după patru meciuri, finala Ligii Naţionale de baschet masculin va fi decisă în al 5-lea meci. Aceasta partidă va avea loc joi, 12 iunie 2014 la Ploieşti. Echipa prahoveană porneşte cu prima şansă pentru că e joacă în faţa propriilor suportei, dar şi pentru că este campioana en-titre. Însă anul trecut CSU Ploieşti a câştigat mult mai uşor finala cu BC Mureş, scor 4-2. Apoi ploieştenii au experienţă mai mare şi vor şti cum să gestioneze această situaţie. Să nu uităm că şi în semifinale cu U-Mobitelco Cluj a fost o desfăşurare asemănătoare. Ba chiar atunci CSU Ploieşti a fost condusă cu 2-1, iar în meciul trei echipa clujeană a avut 12 puncte avans la jumătatea partidei. În decisiv echipa prahoveană a cam rezolvat meciul încă din primul sfert când s-a impus cu 24-15. Rămâne de văzut dacă se va întâmpla la fel şi în decisivul finalei.  

Foto: imagine preluată de la utilizatorul flickr Cristian Bortes

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.