Campusul Medical Regina Maria – investiții în aparatură imagistică de ultimă generație și în pregătirea echipei medicale

Medical Regina Maria – investiții în aparatură imagistică de ultimă generație și în pregătirea echipei medicale

În medicină, timpul înseamnă de multe ori șanse la viață, iar investigațiile imagistice și dezvoltarea continuă a tehnologiei în domeniu, sunt absolut esențiale în prevenirea afecțiunilor severe și în monitorizarea constantă a sănătății noastre.

 Centrul de imagistică din cadrul Campusului Medical Regina Maria dispune de aparatură de ultimă generație și o echipă medicală recunoscută pentru experiența vastă în imagistica medicală. În anul 2023 a fost achiziționată tehnologie de vârf în valoare de 800.000 euro, de care au beneficiat un număr de aproximativ 8.000 de pacienți.

Cele mai frecvente patologii depistate cu ajutorul aparaturii RMN și CT au fost – herniile de disc, necroză de cap femural, endometrioză și patologie canceroasă.

 Aparatură imagistică de ultimă generație

 Dezvoltarea departamentului de imagistică a avut ca obiectiv creșterea calității serviciilor medicale în imagistică și totodată a siguranței pacienților, în sensul calității examinării și a raportului medical final. Centrul de imagistică oferă servicii de radiologie convențională, RMN (rezonanță magnetică), CT (Computer Tomograf), mamografie, ecografie, DEXA (Osteodensitometrie) și histerosalpingografie.

Cele mai performane aparaturi sunt RMN Siemens Magnetom Essenza 1,5 T și CT Siemens Emotion Excel 16 slice, care oferă doze minime de iradiere și imagini de înaltă calitate, pentru acuratețe în rezultate.

 Aparatul de RMN Siemens Magnetom Essenza 1,5 T este cunoscut pentru eficiența, versilitatea și calitatea foarte bună a imaginilor pentru toate segmentele anatomice și suspiciunile de diagnostic. În același timp, aparatul CT Siemens Emotion Excel 16 slice  permite examinarea detaliată a structurilor și organelor interne, foarte importante în diagnosticarea unei game largi de afecțiuni.

O echipă medicală empatică cu experiență recunoscută în imagistica medicală

Echipa Centrului de imagistică din cadrul Campusului Regina Maria este formată din 13 medici specialiști în Radiologie și imagistică medicală. Pentru că aparatura medicală se dezvoltă într-un ritm foarte alert, medicii din această specializare se află într-un proces continuu de învățare. Domeniul este unul foarte provocator, datorită etapelor care sunt foarte bine structurare în activitatea echipei medicale și care constă în – analizarea, documentarea, procesarea și evaluarea rapidă a datelor imagistice acumulate în urma examinărilor.

Rolul medicului specialist în radiologie și imagistică medicală nu se rezumă doar la a observa și interpreta rezultatele livrate de aparatura avansată. Acesta trebuie apoi să traducă și chiar să decodifice aceste rezultate în cuvinte medicale simple, pe care pacienții să le înțeleagă cu ușurință.

Campus Medical REGINA MARIA

Aleea Mărăști nr. 1, Baia Mare

021 9268

www.reginamaria.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.