Când expiră, de fapt, ouăle. Greşeala pe care multe gospodine o fac

Există 3 tipuri de alimente care se pot mânca chiar şi după expirarea termenului de valabilitate, fără a avea efecte asupra sănătății celui care le consumă. Când îți dai seama că ouăle nu mai sunt bune de consum.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Profită acum: Vara în luna martie

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Când știi că ouăle nu mai sunt bune de mâncat. Trucul pe care trebuie să-l știe orice gospodină

Este greu de crezut, dar ouăle care sunt atât de sensibile pot fi consumate în siguranţă şi după expirarea termenului de valabilitate care este de 30 de zile. Ouăle pot fi consumate chiar şi două săptămâni după acest termen, dacă sunt intacte şi sunt păstrate la rece.

Pentru a verifica dacă sunt bune de consum ouăle trebuie să fie scufundate într-un vas transparent (un pahar, spre exemplu) cu apă rece. Dacă ouăle rămân pe fundul recipentului sunt bune de consum, dacă se ridică la suprafață, adică plutesc, acestea nu mai sunt bune de mâncat și trebuie să fie aruncate.

Mai multe alimente pot fi consumate după expirarea termenului de valabilitate

De asemenea, unele alimente proaspete pot fi consumate câteva zile după expirarea termenului de valabilitate. Pe de altă parte, alimentele congelate pot fi consumate câteva săptămâni sau luni în plus după expirarea termenului de valabilitate, în timp ce alimentele conservate sau uscate pot fi mâncate în siguranță chiar la luni sau chiar ani de la data de când au fost conservate sau uscate.

Când nu mai este bun laptele

Laptele este și el un aliment sensibil, care dacă s-a stricat afectează starea de sănătate a celui care îl consumă. Cei care au copilărit la ţară ştiu un adevăr simplu: laptele se strică când se strică. Însă, laptele proaspăt (nu U.H.T.) sau dulce are o valabilitate redusă, de doar câteva zile. Consumatorii trebuie să știe că laptele poate fi consumat chiar și la câteva zile după ce termenul de valabilitate există cu o singură condiție. Să fi fost păstrat nedeschis în ambalajul lui original.

Pentru a verifica dacă laptele este bun pentru consum, încălziţi o lingură de lapte deasupra unei flăcări (aragaz, brichetă, lumânare). Dacă laptele nu se brânzeşte, se poate consuma fără probleme. În plus, îi puteţi prelungi valabilitatea laptelui şi mai mult dacă îl fierbeţi.

Carnea se strică repede

Termenul de valabilitate la carne este un subiect sensibil. În general carnea rezistă puţin după data de expirare, chiar dacă a fost ambalată în vid şi păstrată la rece.

Carnea se verifică foarte simplu dacă mai este sau nu bună de mâncat. Cea care nu se mai poatăî mânca miroase urât.

SURSA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.