Când prostul nu mai are doar certitudini… capătă și îndoieli

prostCred că niciodată nu v-ați imaginat cum ar fi dacă ați fi prost. Cu siguranță de-a-lungul vieții suntem puși în situația de a concluziona: „Bă, ce prost am fost!”, dar trecem repede peste această afirmație cu atât mai mult cu cât constatarea vine chiar de a noi și, mai ales, că nu ne plac proștii.

Din experiența proprie vă spun două caracteristici pe care le comportă prostul cu prostia lui cu tot: are doar certitudini pe care și le susține cu tărie și folosește clișee preluate de la alții. De ceva vreme, însă, am constatat o altă formă a prostiei: prostul care își pune la îndoială propriile certitudini, strecurându-le năbădăioase îndoieli. :i nu, nu vorbim aici de faptul că Pământul e rotund ci de posibilitatea că acesta  s-ar putea să comporte și colțuri….. pe alocuri. Negreșit, semidoctul are toate șansele să devină un prost autentic. Ignoranța îl recomandă, cunoașterea în parte îl recomandă, vehemența cu care își susține „teoriile” îl face autentic.

Impotența dialogului sau a analizei acestuia, generată, de obicei, de banala întrebare ” DE CE?”, justifică pe deplin gândirea-i frivolă, iar atributele umane precum poziția socială, forța musculară, constituția atletică, vocea gravă ori niște patalamale cumpărate de la ghișeul facultății, conferă cu prisosință sintagma societății: „Mamă, ce prost e ăsta!”.

Datorită informației mega-fucking abundente cu care este înțesată societatea noastră, prostul, sau prostia, capătă metamorfozări inimaginabile: prostul sau prostia, care cochetează cu îndoiala. Dar ce te faci: îndoiala este generată de acel DE CE?….., improprie prostiei sau prostului, care are doar certitudini. :i atunci vă spun, din proprie experiență: pare să se nască, pare să se contureze un nou profil, modern, al prostului și al prostiei care îl însoțește. Cu voia dumneavoastră îl voi numi, prostul îndoielnic și necomunicativ. Vegetativ… Plantă… Personal, mă identific cu această nou apărută categorie! Dar dumneavoastră? Ok… nu știți.. Ca să aflați, vă dau un sfat: MERGEȚI LA VOT!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.