Când se redeschid şcolile. Anunţul ministrului Educaţiei

Sorin Cîmpeanu, ministrul propus al Educaţiei, a declarat la audierile din Parlament că şcolile şi grădiniţele se vor redeschide atunci când situaţia epidemiologică o va permite.

Când se redeschid şcolile. Sorin Cîmpeanu, ministrul propus al Educației, a fost întrebat în timpul audierilor din Parlament când se vor redeschide şcolile şi grădiniţele.

ATP Motors ofera clientilor o promotie montaj anvelope de iarna

“Toți ne dorim să începem școala cât mai repede în format clasic și vom începe școala cât de repede ne va permite situația epidemiologică. Cunoaștem că e foarte dificil să organizezi școala online, cu precădere în educația timpurie și în învățământul primar. Nu este simplu nici în învățământul gimnazial și nici în cel liceal.

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Răspuns final: cât de repede ne permite situația epidemiologică. Nu avem competențe epidemiologice, dar vom acordat atenție maximă acestui subiect, în ordinea priorităților pe care am anunțat-o: educație timpurie (grădinițe) și învățământ primar, gimnazial, liceal, universitar”, a răspuns Cîmpeanu, potrivit edupedu.

În ceea ce priveşte recuperarea cursurilor, Sorin Cîmpeanu a spus că aceasta este cea de-a doua problemă esenţială în educaţie.

“Recuperarea cursurilor este cea de-a doua problemă esențială, după când începem școala. Cum vom putea să recuperăm ceea ce au pierdut elevii. Activitățile de recuperare vor trebui să fie coerent organizate și finalizate. Va trebui făcut un apel către toți cei interesați în educație, pentru că în educație fără profesori nimic nu e posibil. Contează foarte mult modul în care vom reuși să convingem colegii noștri cadre didactice”, a anunțat Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a primit aviz favorabil la audierile din Parlament, cu 20 pentru, 13 împotrivă și 2 abțineri.

Sursa: rtv.net

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.