Când se termină pandemia COVID-19? Răspunsul terifiant al producătorului vaccinului Pfizer: „Nimeni nu va fi în siguranță”

Pandemia provocată de noul coronavirus ar putea continua şi în 2022. Fondatorii laboratorului german BioNTech, care a produs alături de Pfizer unul dintre principalele vaccinuri anti-COVID, susţin că răspândirea infecţiei va putea fi ţinută sub control atunci când în toate regiunile va fi atins un nivel ridicat de vaccinări.

Când se termină pandemia COVID-19? E întrebarea de pe buzele a milioane de oameni din lumea întreagă. Fondatorii laboratorului german BioNTech, implicat în producerea unui dintre principalele vaccinuri împotriva noului coronavirus, estimează că pandemia va continua până când va fi atins un nivel ridicat de vaccinare.

„Până la mijlocul anului 2022, chiar și regiunile cu o densitate mare a populației, cum ar fi India, vor atinge o rată ridicată de vaccinare și imunitate de turmă”, a declarat Ugur Şahin, directorul executiv al BioNTech, conform publicaţiei The Wall Street Journal.

Dr. Şahin a afirmat că în următoarele 12 luni, tot mai multe ţări dezvoltate, precum şi cele în curs de dezvoltare, vor dezvolta acest tip de protecţie datorită vaccinurilor.

Şeful BioNTech susţine că în Statele Unite şi în Europa pandemia este deja sub control datorită vaccinării şi a menţinerii măsurilor de distanţare. În schimb, infecţiile provocate de virusul SARS-COV-2 iau amploare în India, unde există puţine persoane vaccinate şi este dificil de aplicat măsuri prin care oamenii să fie ţinuţi departe unul de celălalt.

„Trebuie să ne asigurăm că rata de vaccinare este foarte ridicată în întreaga lume. În caz contrar, nimeni nu va fi în siguranță”, a explicat cofondatorul și CEO-ul BioNTech.

De asemenea, Dr. Şahin susţine că pandemia COVID-19 nu se va sfârşi până când nu va exista imunitate de turmă în întreaga lume. Ugur Şahin mai spune că firma îşi va extinde alianţa pentru a produce cât mai multe vaccinuri în aşa fel încât să ajute ţări precum India care se confruntă o creştere semnificativă a numărului de infecţii cu noul coronavirus.

Potrivit Dcnews, cofondatorul BioNTech, Özlem Türeci, a mai precizat că ar putea fi necesar să se combine diferite tipuri de vaccinuri, inclusiv vaccinuri ARN mesager cu altele precum AstraZeneca pentru a accelera imunizarea în întreaga lume.

Sursa: rtv.net

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.