Când trebuie să mănânci și când e bine să te odihnești – Ceasul biologic și orele de funcționare a organelor

Vechii învățați chinezi cunoșteau orarul organelor, știau că organismul trimite energie către anumite părți ale sale, la momente specifice. S-a demonstrat științific faptul că cine nu respectă ceasul biologic și tulbură în mod repetat ritmul interior, se îmbolnăvește mai des și mai repede Uneori de boli grave care nu pot fi vindecate din cauza uzurii organelor.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Profită acum:Early Booking

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Ora 6 este ora la care organismul se trezește, chiar dacă noi vrem să mai lenevim. Începe producția de hormoni și împreună cu aminoacizii și zahărul din sânge, acționează la capacitate maximă. La ora asta, în afară de lenevirea în pat, trebuie evitat alcoolul și țigările.

Ora 7: inima intră în viteza a cincea și începe producția de hormoni sexuali. Cine preferă sportul dimineața face o greșeală pentru că suprasolicită inima. La această oră trebuie servim micul dejun însă înainte de asta se recomandă și un pahar cu apă pentru a ajuta digestia.

Ora 8: organismul tânjește după combustibil. Din nefericire, este și ora la care au loc cele mai multe infarcturi și accidente vasculare cerebrale. Este ora ideală pentru analize de sânge (la altă ora, compoziția sângelui va fi schimbată deja din cauza stresului).

Ora 9: organismul recepționează cel mai slab senzația de durere și este imun față de frică. Chimioterapia și injecțiile trebuie făcute acum pentru a evita complicațiile și pentru că organismul prezintă o toleranță sporită. De asemenea, cresc și șansele de vindecare.

Ora 10 este ora optimă pentru învățare deoarece creierul este cel mai receptiv. Capacitatea de a lua decizii și de a rezolva probleme este maximă iar temperatura corpului atinge punctul superior. Ora 10 este ideală pentru a pleca la drum cu mașina, de exemplu, întrucât reflexele și atenția sunt mult sporite.

Ora 11: organismul își arde grăsimile. Gurmanzii pot consuma orice, după pofta inimii (totuși, cu măsură). Cu puțin înaintea prânzului, inima și circulația sanguină se află în momentul lor de vârf. Se recomandă evitarea consultului cardiologic deoarece se poate ca diagnosticul să nu fie cel real.

Ora 12: organismul este ocupat cu producerea de acizi și creierul nu este deloc în formă. Din cauza lipsei de oxigen, trebuie să stați în fața unei ferestre deschise și să aerisiți bine încăperile. Stomacul este singurul organ cu adevărat activ la ora asta, pregătindu-se să producă sucul gastric și să primească mâncarea.

Ora 13: atenția scade, totul este programat pentru procesul de digestia. Este ora mesei de prânz, urmată de o mică relaxare. După masa de prânz, bila începe să acționeze și digeră, absoarbe lipidele din fluxul intestinal. Cine are probleme, acum trebuie să ia tratamentele specifice pentru a le activa. Prânzul trebuie luat în liniște și fără alte preocupări, fără nervi. Mâncarea se servește în liniște și armonie.

Ora 14: forța vitală este foarte scăzută, organismul are nevoie de odihnă.

Ora 15: creierul se pune din nou în mișcare și ne putem continua activitatea în forță. Puterea de concentrație și atenția sunt în formă maximă.

Ora 16: trezirea creierului este urmată de revitalizarea corpului care este acum dispus să intre in funcțiune. Este ora ideală pentru un program de exerciții fizice. Plămânii și căile respiratorii sunt larg deschise, așadar se recomandă plimbările în aer liber. La această oră acționează cel mai bine remediile pentru stomac.

Ora 17: mâinile simt nevoia să intre în funcțiune. Oamenii de afaceri au o putere de convingere neobișnuită, pictorii fac minuni. Sportivii știu deja: cine se antrenează sau concurează la această oră, obține cele mai bune rezultate. La ora 17 se înregistrează cele mai multe recorduri sportive.

Ora 18: ora activităților culturale. Simțurile sunt foarte bine ascuțite în acest moment al zilei iar papilele gustative și simțurile olfactive sunt la cote maxime. Este momentul de maximă activitate în ceea ce privește creșterea unghiilor și a părului. Corpul însă este ușor obosit și nervii reacționează la furie sau durere.

Ora 19: organismul este cel mai dispus să accepte tratamente, pielea tânjește după îngrijire iar porii lui se deschis pentru a asimila produsele cosmetice. Tensiunea scade.

Ora 20: cresc capacitățile vizuale, este momentul să alegeți materialele și modelele vestimentare. Ultima masă a zilei nu trebuie luată mai târziu de ora 20 pentru că corpul reacționează deja într-un ritm redus. Ficatul are activitate intensă, astfel băuturile alcoolice sunt mai bine tolerate la această oră.

Ora 21: temperatura corpului și metabolismul scad și nu se mai asimilează niciun aliment. Mâncarea rămâne nedigerată sau doar pe jumătate digerată. Doar stomacul și ficatul mai lucrează.

Ora 22: ficatul nu mai lucrează. Stop fumatului deoarece în pauza ce survine în funcționarea ficatului, organismul absoarbe toată nicotina nefiltrată.

Ora 23: începem să visăm cu ochii deschiși, organismul de liniștește. Nervul parasimpatic, responsabil de acest lucru, reduce schimbul de substanțe, scade temperatura, tensiunea și activitatea cardiacă la minim. Producția de cortizol (hormonul stresului) este oprită. Femeile trebuie să se pună la somn acum dacă vor să fie frumoase pentru că acum începe procesul de regenerare a celulelor pielii.

Ora 24: după perioada maximă din activitatea sa, organismul se autoreglează la minim și se programează pentru ziua de mâine. Este obligatoriu ca această oră să ne găsească într-un somn profund. Noaptea, între orele 2 și 4, toate simțurile sunt inhibate. Este perioada catastrofelor de tot felul, a accidentelor rutiere, a naufragiilor și a accidentelor de muncă. Mai bine stați acasă și plecați la drum la o oră favorabilă. Între ora 3 și 5, tensiunea arterială scade. Dimineața reținem mai ușor informațiile dar pentru a păstra aceste informații în memorie pe termen lung, trebuie repetate după-amiaza.

Schemă cu ritmurile ceasului biologic

Orele 23-1: perioadă de maximă activitate a vezicii biliare. Cei care au probleme cu acest organ, se trezesc din somn sau nu pot adormi în această perioadă.

Orele 1-3: ficatul se activează iar oxigenarea creierului este minimă. Cei care suferă de afecțiuni hepatice au un somn zbuciumat sau se trezesc. Fiind organe pereche, ficatul și vezica biliară, și cei care suferă de afecțiuni biliare prezintă aceleași simptome. În această perioadă nu se recomandă fumatul, consumul de cafea, de alimente grase sau băuturi alcoolice.

Orele 3-5: plămânii se activează, ceea ce înseamnă că fumătorii, bolnavii de astm, cei răciți sau cu alte afecțiuni ale aparatului respirator se trezesc din somn sau au un somn zbuciumat și neodihnitor. Acești bolnavi sunt copleșiți de senzația de teamă și nesiguranță.

Orele 5-7: perioadă de activare maximă a intestinului gros. Perioada în care majoritatea oamenilor merg la toaletă. Se recomandă evitarea stresului și a grabei. Cei care au probleme cu acest organ se simt mai rău decât în cursul zilei. Se recomandă ceaiuri din plante medicinale.

Orele 7-9: începe activitatea maximă a stomacului. A se evita expunerea corpului la frig sau dușuri reci întrucât este indicat un mediu mai cald. Se recomandă administrarea de vitamine.

Orele 9-11: pancreasul și splina sunt la activitate maximă. Consumul de alcool este complet contraindicat. Se recomandă consumul de miere de albine și fructe și evitarea efortului fizic, este singura perioadă din zi în care organismul poate digera fără efort dulciurile. Disponibilitatea la efort intelectual și psihic este la maxim.

Orele 11-13: perioadă de activitate maximă a inimii. Nu se recomandă consumul excesiv de alimente grele. Scade nivelul de oxigenare a creierului astfel există un risc mărit de accidente.

Orele 13-15: intestinul subțire este foarte activ, scade sensibilitatea la durerea a danturii astfel este perioada ideală pentru tratamente stomatologice.

Orele 15-17: este perioada hiperactivă a vezicii urinare. Se recomandă un consum mărunt de lichide precum apă și ceai și activitatea sportivă. Organismul este capabil să digere mai ușor și alimentele mai grele și crește predispoziția pentru activitate fizică.

Orele 17-19: rinichii funcționează la capacitate maximă astfel se recomandă evitarea acțiunilor care-i îngreunează activitatea (consumul de zahăr, sare, grăsimi, băuturi răcoritoare, conservanți alimentari, cafea, alcool) și mai ales evitarea stresului și a frigului.

Orele 19-21: activitatea maximă a pericardului și a sistemului circulator. Perioadă de maximă receptivitate a simțurilor, optimă pentru vizionarea spectacolelor de teatru, filme sau muzică, toate tipurile de medicamente au eficiență maximă ( și cele administrate intern, și cele aplicate extern).

Orele 21-23: perioada de activitate a meridianului Trei focare. Organismul se pregătește de odihnă astfel că nu se recomandă activități care l-ar putea reactiva (consum de alimente grele, cafea, fumat sau exerciții fizice).

SURSA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.