Când va reveni viața la normal, după pandemia COVID-19? Răspunsul la întrebarea care stă pe buzele tuturor

Mulţi dintre noi se întreabă când se va sfârşi pandemia. Răspunsul ține cont de rata vaccinării, în condițiile în care specialiști precum Anthony Fauci au sugerat că va fi nevoie de o acoperire de 70%-85% a populației, pentru ca lucrurile să revină la normal.

O analiză din străinătate arată că Israelul, țara cu cea mai mare rată de vaccinare din lume, se îndreaptă deja spre o acoperire de 75% în doar două luni, SUA va atinge pragul de Anul Nou 2022, iar China peste şapte ani, scrie presa străină.

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

Cât priveşte România, dacă se va menţine rata actuala rată a vaccinării, noi vom atinge pragul de 75% în 2,6 ani, Franța în 3,9 ani, Italia în 2,8 ani, Spania în 3,1 ani, Germania în 3,2 ani, iar Canada în 9,7 ani.

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Totuşi, ritmul se poate accelera pe măsură ce vor fi disponibile mai multe vaccinuri. Unele dintre cele mai mari centre de producere a vaccinurilor din lume, din India și Mexic, abia au început producția.

Oferte de nerefuzat 2021

Peste 8,5 miliarde de doze de vaccin au fost contractate de țări prin intermediul a peste 100 de acorduri. Doar o treime din țări și-au început chiar campaniile de vaccinare.

În comunitatea științifică, există definiții contradictorii pentru momentul în care se realizează imunitatea de grup. Unii speciliști cred că acest lucru ar putea începe cu mult înainte ca 75% dintre oameni să fie complet vaccinați.

Alții îl definesc ca fiind momentul în care focarele nu se mai susțin. De exemplu, chiar dacă există o mulțime de cazuri într-o comunitate nevaccinată, imunitatea restului împiedică răspândirea bolii.

Sursa: antena3.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.