Capcana din portbagajul mașinii. Amenda e imensă dacă nu te ocupi de ea

Este locul tuturor posibilităților, ca o gaură neagră în care sunt puse obiectele de care nu avem nevoie, dar pe care uităm să le aruncăm sau să le ducem în casă. De la haine la produse pentru dezghețat parbrizul (chiar și în toiul verii), nimic nu este imposibil. Cu toate astea, puțini șoferi sunt conștienți de capcana din portbagajul mașinii. Dacă nu au grijă ca totul să fie ca la carte, iar polițiștii fac o verificare, se pot trezi cu o amendă usturătoare.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Profită acum: Vara în luna martie

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

La ce trebuie să ai grijă în portbagajul mașinii

Oricât de spațios ar fi, nu este niciodată suficient de mare pentru tot ce vrem să transportăm cu mașina personală. De multe ori, portabagajul se transformă într-o extensie a locuinței, un „dulap” în care sunt păstrate obiecte pe care nu le folosim prea des, de unele chiar uităm complet, dar pe care, din diferite motive, refuzăm să le aruncăm sau înstrăinăm. Însă, în toată acea nebunie, trebuie să avem grijă să respectăm o regulă importantă.

Dacă o mașină este oprită în trafic, iar polițistul cere să verifice, pe lângă lista deja cunoscută de documente, și portbagajul mașinii, șoferul riscă să se aleagă cu o amendă usturătoare. Dacă trusa medicală, extinctorul sau triunghiurile reflectorizante lipsesc sau nu sunt conform legii, conducătorul auto va primi patru sau cinci puncte-amendă, adică va scoate din buzunar 590 de lei sau 725 de lei, abaterea fiind încadrată în clasa a II-a de sancțiuni.

Ce criterii trebuie îndeplinite

  • să asigure o etanşeitate corespunzătoare pentru protejarea conţinutului faţă de praf, umezeală, carburanţi şi uleiuri, printr-un sistem de închidere ferm;
  • să fie dimensionată corespunzător, în vederea depozitării şi asigurării integrităţii componentelor din conţinutul trusei sanitare auto.

În plus, eticheta trusei sanitare auto trebuie să conţină denumirea produsului, denumirea şi adresa producătorului şi denumirea şi adresa persoanei responsabile de introducerea produsului pe piaţă, după caz.

În momentul în care termenul de valabilitate al componentelor trusei sanitare auto este depășit, ele pot fi înlocuite de șofer sau proprietarul autoturismului cu produse ce au aceleaşi caracteristici, introduse pe piaţă cu respectarea cerinţelor prevăzute de Hotărârea Guvernului nr. 911/2005.

SURSA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.