Capra Neagră la raport! Jandarmii montani din Borşa au participat la acțiunea din Munţii Rodnei!

Joi, 22 octombrie a.c., s-a desfăşurat acţiunea comună de evaluare a efectivelor de capre negre din masivul Munţii Rodnei, organizată de către Administraţia Parcului Naţional Munţii Rodnei, la care au participat jandarmii din cadrul Postului Montan de Jandarmi Borşa.
Acţiunea s-a planificat şi executat în baza Legii nr. 550/2004, privind organizarea şi funcţionarea Jandarmeriei Române, a „Protocolului de colaborare între Jandarmeria Română, nr. 50.851 din 12.12.2014 şi Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climaterice , nr. 6436 din 12.12.2014” şi a Programului acţiunii de evaluare a efectivelor de capră neagră din fondurile cinegetice suprapuse parţial peste raza Parcului Naţional Munţii Rodnei.

În acţiunea de estimare a efectivelor de capră neagră din fondurile cinegetice suprapuse parţial peste raza Parcului Naţional Munţii Rodnei, reprezentanţii Administraţiei Parcului Naţional Munţii Rodnei, au fost sprijiniţi de către jandarmii Postului Montan Borşa şi reprezentanţi ai instituţiilor, organizaţiilor de profil cu responsabilităţi în domeniul cinegetic. Acţiunea a demarat prin şedinţa comună de informare la sediul Ocolului Silvic Borşa – punct de lucru A.P.N.M.R., la ora 6.00 şi s-a desfăşurat simultan pe o serie de  trasee stabilite, pentru a evita înscrierea dublă a unor exemplare. Pe  întreaga durată a acţiunii, condiţiile meteo – specifice anotimpului de iarnă, au fost favorabile observării exemplarelor de capre negre existente în aria protejată a Parcului Naţional Munţii Rodnei.DSC_1508

Loading...

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.