CAPTURĂ RECORD DE COMPRIMATE ECSTASY ÎN ROMÂNIA: PESTE 230.000 DE COMPRIMATE!

KAYA si TANO descoperă 106 kg de Ecstasy în valoare de peste 4.000.000 euro.

CAPTURĂ RECORD DE COMPRIMATE ECSTASY ÎN ROMÂNIA: PESTE 230.000 DE COMPRIMATE!

Acestea au fost confiscate cu ajutorul a două echipe canine din cadrul Autorității Vamale Române, ca urmare a solicitării formulate de DIICOT și Poliția Română – Direcția de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog.

Direcția Generală de Coordonare Control Vamal a dispus participarea a două echipe canine, specializate pentru detecția de droguri, țigări și bani.

Pe parcursul controlului de specialitate, câinele de serviciu Kaya a reacționat prin marcaj activ semnalând prezența drogurilor în interiorul unei semiremorci, aflată în poziție centrală în spațiul de parcare.

Ulterior controlului canin, s-a procedat la verificarea amănunțită a zonei indicate de câinele Kaya, unde au fost găsite mai multe colete/pungi de plastic care conțineau cantitatea de 105,8 kg de comprimate de ecstasy.

Precizăm faptul că respectivul câine se află încă în proces de formare/pregătire la Centrul de Instruire Echipe Canine al AVR.

Polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au desfășurat o operațiune de investigație amplă, în cadrul căreia a fost capturată o cantitate record de pastile de tip ecstasy, în valoare de aproximativ 4.000.000 de euro.

La data de 10 octombrie 2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea a doi bărbați, cetățeni turci, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc.

S-a reținut că, în perioada septembrie-octombrie 2023, bărbații (aflați într-o comună din județul Argeș unde locuiau fără forme legale) ar fi depozitat și deținut, în vederea vânzării, 231.997 comprimate ecstasy (MDMA, drog de mare risc).

În urma percheziției efectuate în cauză, au fost descoperite și ridicate dintr-o semi-remorcă garată în incinta unei parcări private din județul Argeș, 46 de pungi, de aproximativ 2,2 kilograme fiecare, conținând în total 231.997 comprimate ecstasy .

Urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București, cu propunerea de arestare preventivă a celor 2, pentru 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști ai Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog.

Operațiunea a beneficiat de sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești și al Autorității Vamale Române.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

În urma unui control desfășurat de autoritățile vamale române în Județul Argeș s-au confiscat peste 105 kg de comprimate de ecstasy, o cantitate record pentru o singură captură realizată cu ajutorul unei echipe canine specializate și având pe piață o valoare de peste 4.000.000 euro.

Deplasarea unităților specializate din cadrul Direcției Generale de Control Vamal, compartimentul echipe canine și Direcția Regională Vamală Iași a avut loc în data de 9 octombrie în comuna Căteasca, Județul Argeș, și au avut ca scop inspectarea unei parcări amenajate pe drumul județean 703B.

Echipa canină, este cea care a semnalat prezența drogurilor în interiorul unei semiremorci. Ulterior controlului canin, echipa a verificat zona eclaran unde a gasit mai multe colete care conțineau cantitatea de 105,8 kg de comprimate de ecstasy. Intervenția s-a desfășurat ca urmare a solicitării MAI – IGPR Direcția de Combatere a Criminalității Organizate. Cazul a fost preluat de eclarant de cercetare penală Direcția de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog.

Acțiunea desfășurată azi de colegii noștri este dovada faptului că strânsa și continua colaborare dintre institutiile care luptă pentru combaterea acțiunilor grupărilor infracționale este cheia pentru a reuși să avem cât mai multe reușite de acest gen. Echipele canine ale Direcției Generale de Control Vamal au o contribuție importantă în cadrul acțiunilor noastre și în peste 20 de ani de activitate au găsit cantități impresionante de substante ilegale” a declarat Dl Ion Cupă, Președintele Autorității Vamale Române.

Acțiunea desfășurată vine să completeze un alt succes înregistrat de polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii DIICOT– Structura Centrală ce au pus în aplicare 3 mandate de percheziție în județul Argeș.

Totul a avut loc în cazul filării de mai mult timp a unei grupări infracționale care ar fi introdus în România, prin Portul Constanța, 186 de kilograme de heroină, disimulată în 16 tone de curmale importate din Iran, în mai 2022. Cazul a fost intrumentat cu ajutorul autorităților din Ungaria, țara de destinație pentru marfa în cauză.

 Pentru o informare rapidă în legătură cu rezultatele Autorității Vamale Române, vă informăm că aveți la dispoziție pagina din platforma Facebook disponibilă la adresa:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.